Chrome 74 voor Android: betere vertaalfunctie, offline pagina’s en meer

Google verspreidt een nieuwe update voor de Chrome-app voor Android. De applicatie is inmiddels aangekomen bij Chrome 74. Hierin zien we een reeks van nieuwe verbeteringen.

Chrome 74

Via de Google Play Store is Google begonnen met het verspreiden van de nieuwe update voor de Chrome-browser. In Chrome 74 zijn een hoop verbeteringen doorgevoerd, voornamelijk op de achtergrond. Voor de gebruikers zelf zijn er ook een aantal aanpassingen gedaan.

De integratie van Google Translate, de vertaaldienst van Google is verbeterd in Chrome. Wat niet nieuw is, is dat er onderin beeld een balk verschijnt met een vertaalmogelijkheid. Deze duikt op als je een pagina bezoekt in een andere taal dan je eigen taal. Echter was het tot nu toe niet mogelijk om deze balk handmatig op te vragen, bijvoorbeeld als je hem eerder had dicht geklikt. Nieuw is nu de optie die je te zien krijgt als je op de drie puntjes tikt. De optie ‘vertalen’ laat je de vertaalbalk weer tevoorschijn toveren.

Google Chrome 74 Android

De databesparings-functie is vervangen door een Lite mode. Wanneer je toestel offline is, en dus geen (actieve) internetverbinding heeft, kan een Lite-pagina opgeroepen worden. Dit is een offline versie van een pagina, die opgeslagen is in het cache-geheugen. Hierbij wordt de tekst ‘Lite’ getoond, zodat je weet dat je niet met een actuele pagina te maken hebt. Voorheen kreeg je de dinosaurus te zien, die je kon laten springen, terwijl je zat te wachten op je internetverbinding.

Bij de ‘Accessibility’ instellingen zijn aanwijzingen gevonden voor een andere nieuwe optie. Het moet mogelijk worden om de animaties uit te schakelen. Dit zal echter alleen werken onder Android 9 Pie. Er zijn nog enkele andere kleine verbeteringen doorgevoerd. Sommige functies zullen in een later stadium via een server-side update uitgerold worden.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel