Google Discover: nieuwe zoekkaarten krijgen nieuw design en meer opties

Google heeft het ontwerp van de verschillende zoekkaarten in de mobiele zoekmachine voorzien van een nieuw design. Denk aan een frisse update voor de weerkaarten, films, boeken, bekende personen en nog veel meer.

Nieuwe zoekkaarten in Google

Zoek je via Google Discover of de mobiele website van Google naar bepaalde dingen, dan kunnen de kaarten met antwoorden er anders uit komen te zien. Google heeft de zoekkaarten voorzien van een nieuw design, waarbij de verschillende resultaten in een nieuw jasje worden gestoken.

Weer

Het oogt allemaal meer gestroomlijnd en geordend. Zoek je naar het weer, dan zie je niet meer eenduidige afbeeldingen met de bekende kikker, maar zijn er veel meer illustraties te vinden. Hierbij staat de illustratie uiteraard in het teken van het huidige weer.

Google Discover Sport

Bekende personen

Wanneer je zoekt naar bekende personen, vallen ook een aantal andere dingen op. Waar bijvoorbeeld naar sporters wordt gezocht, krijg je een duidelijker overzicht met informatie. Je kunt direct op de ‘volgen’ knop drukken zodat je op de hoogte blijft van het nieuws van die persoon. Daarbij kun je verschillende tabbladen kiezen, zoals het raadplegen van statistieken, video’s en gerelateerde personen.

Google Discover muziek

Meer entertainment

Google zet ook in op meer entertainment. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar films in een bepaalde stad. Je krijgt dan een overzicht met bioscopen, films en dergelijke te zien. Als je op een titel tikt, krijg je te zien waar de film over gaat, de tijdsduur en wie er deel uit maakt van de cast.

Uitrol

De nieuwe features in de zoekkaarten worden vanaf nu naar iedereen uitgerold. Het werkt bijvoorbeeld ook bij andere onderdelen zoals boeken, muziek, kunstenaars, schrijvers, beroemdheden, politici en bepaalde ingrediënten. De vormgeving van andere onderwerpen is ook wel licht aangepast, maar kent geen grote veranderingen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel