Google Discover: opvolger van Now en Feed uitgebreid met nieuwe functies

Google heeft een wijziging doorgevoerd in de Google-app. De app die eerder Google Now en Google Feed werd genoemd, is nu omgedoopt tot Google Discover. De nieuwe versie brengt een nieuw design en is nu nog persoonlijker met content.

Google Discover

Google Discover is de nieuwe naam voor de Google-app waarin je bijvoorbeeld het nieuws kunt vinden en berichten die bij jou passen. Je kent de app misschien beter als Google Now of Google Feed. De applicatie kent met de nieuwe naam ook een aantal andere verbeteringen.

In de Google Discover app krijg je toegang tot content die voor jou interessant is. Ook is er een vernieuwd design, waarbij we de invloed van het nieuwe Material Design. Het moet nog gemakkelijker worden om content te vinden die voor jou interessant is. Je vindt bijvoorbeeld nieuwe koppen voor de onderwerpen. Ook kun je verder gaan met ontdekken door op de titel te tikken.

Google Discover

Met het zogenoemde ‘Evergreen content’ wordt niet alleen nieuws voor je uitgelicht, maar ook andere content van het web. Deze artikelen zijn zelf niet nieuw, maar wel nieuw voor jou. Denk bijvoorbeeld aan dat je de laatste tijd inspiratie aan het opdoen bent voor je vakantie naar Tsjechië, dan zal Google Discover je interessante content voorschotelen over Tsjechië, ook al is dit iets minder actueel. Ook kun je bij content aangeven of je vergelijkbare artikelen vaker of minder vaak wilt zien.

De kans bestaat dat je nog niet direct gebruik kunt maken van Google Discover. De feature wordt gefaseerd uitgerold, waardoor het even kan duren voordat de functie bij iedereen beschikbaar is. Discover zal later ook een plekje krijgen op de mobiele startpagina van Google.

Google
Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel