Google App test Material Design 2 en nieuwe functies

De Google App is in de afgelopen tijd flink verbeterd en uitgebreid met steeds meer opties. De ontwikkeling gaat vrolijk verder. Google test nu met de app die voorheen Google Now heette, nieuwe functies met het frisse Material Design 2 design.

Google App met Material Design 2

Google Now heet al enige tijd gewoon ‘Google’. De Google App wordt nu getest met een nieuwe designstijl; de opvolger van Material Design; Material Design 2. Hierbij valt de vernieuwde balk op, samen met de nieuwe navigatiebalk onderin beeld met icoontjes. Ook betekent dit het einde voor het hamburgermenu aan de zijkant.

Google app

De nieuwe verbeteringen zijn nog niet te gebruiken; ze zijn opgedoken in de laatste versie van het installatiebestand van de Google App. Het tabblad met meer opties is vernieuwd en ook de verschillende features zijn in een nieuw jasje gestoken. De optie ‘Saved’, ofwel opgeslagen, is vervangen door collecties en bevat een vernieuwd startscherm.

Google App collecties

Ook is een aanwijzing gevonden voor het Your People scherm. Mensen uit je adresboek kun je dan bijnamen geven zoals broer of moeder. In het scherm moet het mogelijk worden om Google te informeren over wie dan je broer of wie je moeder is. Het is in dit stadium nog niet duidelijk wat Google verder met deze feature wil.

Een andere functie die we op termijn kunnen verwachten in de Google App is het inplannen van routines. Aan de hand van een dag en tijd kun je een actie inplannen en eventueel herhalen. Denk aan het instellen van een wekker of het afspelen van muziek via een muziekdienst als Spotify of Google Play Music op een bepaald moment.

Google Lens wordt uitgebreid met een feature die het mogelijk maakt om te schakelen naar de front-camera. Hiermee moet het mogelijk worden om bijvoorbeeld informatie te krijgen over een ketting die je draagt of een zonnebril die je op hebt gezet. Wil je meer informatie over wat Google Lens is en doet, lees dan het artikel over Google Lens.

Google
Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel