Google app nog persoonlijker en slimmer dankzij Machine Learning

Google gaat nu ook machine learning inzetten voor het slimmer maken van je persoonlijke feed in de Google app. Zo voorziet de zoekmachine je naast antwoorden op je vragen ook van informatie die je mogelijk interessant zal vinden.

Google app met slimme feed

Door gebruik te maken van Machine Learning leert Google wat en welke content voor jou belangrijk zijn. Voor het personaliseren van je feed maakt Google al gebruik van je zoekgeschiedenis en interesses. Met de nieuwe techniek probeert Google verschillende onderwerpen toe te voegen aan je feed. Bevalt je een onderwerp toch niet zo dan kun je deze zonder problemen weer uit je feed halen.

Hoewel Google steeds beter lijkt te begrijpen wat we interessant vinden kun je Google nu ook een handje helpen. Door zelf nieuwe onderwerpen toe te voegen aan je eigen Google feed. Bij sommige zoekresultaten wordt hiervoor een “Volgen”-knop getoond waarmee je op de hoogte gehouden word van een specifiek onderwerp.

Om je meer informatie te verschaffen en inzicht te geven in bepaalde gebeurtenissen of onderwerpen toont Google extra informatie. Ook kun je nu doorklikken naar andere relevante stukken informatie. De nieuwe feed is nu al beschikbaar in de Verenigde Staten en wordt de komende weken internationaal uitgerold.

Google
Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel