Google-meldingen: zo verberg je notificaties zoals weer en sport (tip)

Google helpt je de dag door met verschillende soorten notificaties. Denk aan de verwachte temperatuur; vandaag en morgen, maar ook sportuitslagen. Maar misschien zit je daar wel helemaal niet op te wachten. We helpen je met het uitschakelen van deze meldingen.

Google-meldingen uitschakelen

Op je Android-toestel zullen ongetwijfeld de hele dag door meldingen binnenkomen. Niet iedere notificatie is even belangrijk voor iedereen. Natuurlijk wil je een melding ontvangen als je een nieuw WhatsApp-berichtje binnenkrijgt, maar ben je wellicht niet geïnteresseerd in sportuitslagen, het weer en andere soort notificaties. In dit stappenplan lees je hoe je deze uit kunt zetten. Je kunt dit namelijk naar eigen wens aanpassen.

Google meldingen

  • Ga naar het menu van je smartphone, waar je ook de apps terug kunt vinden.
  • Hier vind je de app ‘Google’. Hier opent zich dan de Google Feed/Discover. Eventueel kun je ook met een veeg over het homescreen deze openen, al geldt dit niet voor iedere smartphone.

Google notificaties

  • Rechtsonderin vind je in de navigatiebalk de optie ‘meer’.
  • Hier vind je een overzicht met vele verschillende opties. Kies voor de optie ‘Discover aanpassen’.

Google meldingen

  • Scroll naar beneden; onder het tabje ‘Meer voorkeuren’ vind je de optie ‘Meldingen’.
  • Kies hier de onderwerpen die je wel of niet wilt ontvangen als notificatie. Denk aan plaatsen en openbaar vervoer in de buurt, huidige weersomstandigheden, sportuitslagen, aandelen, aanbevolen vertrektijden en vele andere opties. Bij de onderwerpen waar je geen melding van wilt hebben in je notificatiebalk, haal je het vinkje weg.

Eventueel kun je het soort meldingen ook nog aanpassen. Hiervoor kun je in de Google-app onder ‘Meer’ naar ‘Instellingen’ > Meldingen > Discover. Wanneer je naar beneden scrolt vind je daar verschillende opties. Bij de verschillende onderwerpen kun je dan aangeven dat je een melding ook als ‘banner’ wilt krijgen, deze wordt dan eventjes aan de bovenkant van het scherm weergegeven.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel