NS Lab: deze app test veel toffe, nieuwe functies voor reisplanner

NS heeft de NS Lab applicatie uitgebracht. Hiermee heb je toegang tot legio nieuwe functies, die je kunt testen. Op deze manier kun je je treinreis nog prettiger maken.

NS Lab app

Voor Android en iOS heeft de Nederlandse Spoorwegen een nieuwe applicatie uitgebracht. Met de NS Lab app kun je nieuwe functies gebruiken die je reis nog verder optimaliseren. Daarbij heeft de NS grootse plannen voor de mogelijkheden van de app.

NS Lab reisbegeleiding trein

De app kan bijvoorbeeld helpen met uitgebreidere reisbegeleiding. Hierbij kun je denken aan een weergave van perronwissels, de looproute op een groot station van het ene naar het andere perron en dergelijke. In principe kan de NS Lab app je helpen vanaf het incheckpoortje tot aan de trein, en verder.

NS Lab app

Om de applicatie te gebruiken heb je ook de officiële NS Reisplanner app nodig. Daar kun je bovenin beeld een reis delen, en kies je voor de NS Lab app. Vervolgens worden de gegevens ingeladen en kun je aan de slag. Je krijgt bijvoorbeeld informatie over de actuele reis, en wat het volgende station is, maar ook waar je heen moet. Tijdens de reis krijg je nuttige informatie als meldingen.

NS Lab Station

Podcasts, quiz en spelen

Onderweg kun je gebruik maken van verschillende opties die de NS Lab app heeft te bieden. Denk aan het doen van de Spoorwijs-quiz, de podcast Heen & Weer of Luisterruit luisteren of het spel Snake spelen. Tevens is er MindfulNS; een meditatie-gedeelte in de NS Lab app. Tijdens de reis kun je dan helemaal tot rust komen om bij te komen van die drukke dag, of om juist rustig aan de dag te beginnen. Dit kun je gewoon op de achtergrond beluisteren, dus de app hoef je niet actief te hebben.

NS Lab MindfulNS

De NS Lab kan gezien worden als een digitale proeftuin waarbij nieuwe functionaliteit wordt getest. In de toekomst willen de ontwikkelaars kijken of ze de applicatie kunnen laten verbinden met de agenda-app. Als het druk is, kan de app dan op basis van je afspraken, voorstellen om een trein later te pakken. Misschien wordt het daarbij ook mogelijk om een kop koffie aan te bieden.

NS Lab notificatie

Downloaden

Er worden steeds nieuwe functies toegevoegd aan de NS Lab app. Functies die niet gebruikt worden kunnen juist weer verwijderd worden. Goedwerkende functies worden toegevoegd aan de NS Reisplanner app, zo meldt het spoorbedrijf.

De NS Lab app kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store. Om nog meer uit de app te halen kun je inloggen met je Mijn NS-account en je OV-Chipkaart koppelen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel