KWF UV Radar app: helpt je met zonkracht, insmeren en meer

Met het warme weer in aantocht kun je jezelf maar beter goed beschermen tegen de zon. Met de KWF UV Radar app weet je precies, waar te wereld je ook bent, of en wanneer je je moet insmeren met zonnebrandcrème.

KWF UV Radar

Hoe hoger de zonkracht, hoe sneller je verbrandt. Met de zomerse warme dagen in aantocht, is het belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. Verbranden in de zon is namelijk zo gebeurd. Met de KWF UV Radar app weet je precies wanneer jij je in moet smeren. De app werkt niet alleen in Nederland, maar ook op je vakantiebestemming. Dat maakt de app extra nuttig.

KWF UV Radar app

Je kunt via de KWF UV Radar app een huidtype-test doen. Daarmee kun je precies zien wat het handigste is om te doen op een zonnige dag. Denk aan het aantal keren insmeren en hoe je een gevoelige huid herkent. Op het startscherm van de applicatie zie je direct de huidige temperatuur, de weerconditie en de maximale zonkracht. Daaronder zie je het persoonlijke zonadvies. Hierbij wordt uitgegaan van de actuele locatie, maar je kunt ook zelf de locatie in de app aanpassen.

Er zijn nog meer opties te vinden in de UV Radar app van het KWF, zoals het bekijken van de voorspelling. Je kunt de kaart van Nederland bekijken met de actuele zonkracht per regio. Je kunt ook een timer instellen zodra je je ingesmeerd hebt met zonnebrand. Als het weer tijd is om jezelf in te smeren, geeft de applicatie je een seintje. De timer houdt hierbij rekening met verschillende factoren. Overigens kun je in de app meerdere timers tegelijk starten.

KWF UV Radar app

De KWF UV Radar app is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Update: de app wordt niet meer aangeboden.

KWF Zonadvies
KWF Zonadvies
Ontwikkelaar: KWF Kankerbestrijding
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel