Google Maps: snelheidsmeter nu voor iedereen beschikbaar in Nederland

Er staat voor iedereen een Google Maps update klaar. Hiermee wordt de langverwachte snelheidsmeter toegevoegd tijdens het navigeren. Dit maakt de applicatie weer een stuk beter en uitgebreider.

Google Maps met snelheidsmeter

Google lijkt er serieus werk van te maken om de navigatie-app Google Maps steeds beter te maken. De applicatie werd onlangs al voorzien van de weergave van snelheidscamera’s, nu is het de beurt aan een andere nieuwe functie. Met de update die nu is verschenen kunnen gebruikers de snelheidsmeter activeren tijdens het navigeren. Hiermee zie je precies hoe hard je op dat moment rijdt. Deze kan afwijken van de snelheid die je op de snelheidsmeter in de auto ziet. Dit komt doordat er, net als bij een TomTom of andere navigatie, gebruik gemaakt wordt van GPS.

Google Maps snelheidsmeter

Op dit moment ontbreekt nog een mogelijkheid om te zien wat de maximum snelheid is. Het kan dus nog steeds lonen op de borden langs de weg te letten. Naar verluidt zou Google wel werken aan deze optie. De functionaliteit voor het tonen van de snelheidsmeter zagen we al sinds jaar en dag terug bij Waze; ook onderdeel van Google. Sinds vorige week werd de functie al in een beta-versie uitgerold. De snelheidsmeter wordt onderin beeld getoond in de linkerhoek.

Google Maps Snelheidsmeter

In- of uitschakelen

Gebruik je de snelheidsmeter in Google Maps liever niet, dan kun je deze ook uitschakelen. Het in- en uitschakelen kun je doen in Google Maps zelf. Ga hiervoor in het zijmenu naar Instellingen > Navigatie-instellingen en kies de optie snelheidsmeter onder het kopje ‘rijopties’.

Google Maps instellingen

Update

De functionaliteit wordt vanaf nu uitgerold in Nederland, België en verschillende andere Europese landen. De snelheidsmeter duikt automatisch op zodra je een route start.

Leestip: Google Maps: 24 handige tips om alles uit de kaarten-app te halen

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel