Huawei bereidt enorme terugval smartphoneverkopen voor; Honor 20 de dupe?

Huawei houdt rekening met een enorme daling in het aantal verkopen van smartphones. De afgelopen jaren heeft Huawei enorm aan de weg getimmerd, maar de Amerikaanse sancties gooien roet in het eten. De Honor 20 zou het daarbij kunnen ontgelden.

Huawei ziet daling

Er gingen eerder al berichten rond over dat Huawei haar verwachte smartphoneverkopen naar beneden zou bij willen stellen. Waar het merk jaar na jaar flinke stijgingen laat zien, lijkt dat tij nu te keren. Dit komt door de sancties die vanuit Amerika worden opgelegd. Kort gezegd is daardoor de toekomst van Huawei in combinatie met Android onzeker. Hoewel het allemaal nog met een sisser af kan lopen, is dat op dit moment niet het geval.

Huawei P30 beeldscherm

Persbureau Bloomberg meldt op basis van bronnen dat intern rekening gehouden wordt met een terugval van het aantal smartphoneverkopen. Hierbij wordt gedacht aan een daling van 40 tot 60 procent. Ongeveer de helft van het aantal verkopen dus. Over 2018 wist Huawei ruim 200 miljoen smartphones aan de man te brengen.

Honor 20

Volgens Bloomberg wordt de Honor 20 erg in de gaten gehouden. Manager van het Chinese bedrijf zouden het toestel van de markt willen halen als de verkopen van de nieuwe smartphone tegenvalt. De smartphone werd eind mei door Honor gepresenteerd, maar eerder bleek al dat de certificatie van de Honor 20 Pro niet meer rond was te krijgen door de sancties. De Honor 20 kan dan ook zomaar het probleem worden. Twee grote Franse providers zouden volgens de bron de smartphone al niet willen verkopen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel