De 5 beste apps van mei 2019 (+ het belangrijkste nieuws)

De maand mei is voorbij en het was een hele bewogen maand. Het meest bijzondere was de hele situatie rond Huawei. In dit artikel zetten we het belangrijkste nieuws en de beste apps van mei 2019 op een rij.

Android in mei

Het belangrijkste nieuws ging deze maand over Huawei. De fabrikant heeft last van de zwarte lijst die Amerika heeft opgesteld. We hebben alles op een rij gezet in dit artikel. Daarbij was er ook Google I/O met de aankondiging van de Pixel 3a, een slimmere assistent en Google Zoeken met AR-integratie.

Er zijn in mei weer verschillende telefoons op de Nederlandse markt uitgebracht. Denk aan de Galaxy A10 van Samsung, maar natuurlijk ook de OnePlus 7 Pro, Nokia 3.2, Samsung Galaxy M20 met flinke accu en Huawei kwam met de P Smart Z met pop-up camera. Google heeft de Nest Hub uitgebracht in ons land. In mei presenteerde Honor haar nieuwe Honor 20-serie.

Reviews

Er verschenen een hoop smartphones en we hebben een aantal daarvan onderworpen aan een uitgebreide review. Je kon in mei de volgende reviews lezen;

camera oneplus samsung galaxy huacamera oneplus samsung galaxy huawei p30 pro headerwei p30 pro header

Interessante content

We hebben deze maand ook weer interessante content gepubliceerd. Denk aan een toffe cameravergelijking, achtergrondartikelen en meer. Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Vergeten-rubriek

Onze rubriek ‘De vergeten telefoon’ en ‘De vergeten smartphone’ hebben we wederom uitgebreid met een reeks toestellen. In mei verschenen de volgende edities:


Beste apps

Iedere maand hebben we de beste applicaties van de afgelopen maand op een rij gezet. Het zijn apps die we in de afgelopen maand hebben besproken op DroidApp. Bijvoorbeeld omdat ze een update hebben ontvangen, nieuw zijn uitgebracht of juist omdat ze interessant zijn. Hieronder vind je ze in willekeurige volgorde.

Google Maps snelheidscamera

Google Maps

Google heeft de Maps-applicatie weer verder uitgebreid met een groot aantal verbeteringen en nieuwe functies. Vanaf nu worden snelheidscontroles getoond, maar vind je ook nieuwe werk-notificaties in de app en zijn er nog veel meer nieuwe functies toegevoegd. Alle artikelen over Google Maps vind je hier.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Tor Browser 8.5

Tor Browser

In mei werd Tor Browser 8.5 uitgebracht voor Android. Dit is een stabiele versie van de geliefde browser. Tor Browser richt zich op degenen die op een veilige manier, via het Tor netwerk, over het internet willen surfen. Trackers kunnen geblokkeerd worden en het internetverkeer wordt versleuteld.

WeatherPro 5.0

WeatherPro

Deze maand werd de populaire app WeatherPro voorzien van een grote update; WeatherPro 5.0. De nieuwe versie van de applicatie kent verschillende veranderingen. Onder andere is het aantal widgets aangepast (naar beneden), is er een compleet nieuw design en zie je voortaan de voorspellingen per uur voor de komende 24 uur. De nieuwe update kan niet bij iedere gebruiker op enthousiasme rekenen. Verschillende premium-functies zijn niet meer (gratis) beschikbaar.

WeatherPro: Weer, Radar & Widgets
WeatherPro: Weer, Radar & Widgets
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Flitsmeister 9.6

Flitsmeister

Flitsmeister heeft wederom gewerkt aan verbeteringen voor de Flitsmeister app. Vanaf nu kent de applicatie verschillende designwijzigingen zodat het ontwerp van de applicatie nog prettiger oogt. Vorige maand kreeg de applicatie ook al ondersteuning om je parkeertransactie te starten via de applicatie van Flitsmeister.

Flitsmeister
Flitsmeister
Ontwikkelaar: Flitsmeister
Prijs: Gratis+

Google Opinion Rewards

Google Opinion Rewards

Zonder veel gedoe een zakcentje verdienen; dat kan met de Opinion Rewards app van Google. Deze app laat je enquêtes invullen, waarbij je bij iedere paar vragen een paar cent kunt verdienen. Deze kun je weer besteden aan films, muziek, apps of andere content in de Google Play Store. In mei heeft de Google Opinion Rewards app een fijne update gekregen met een nieuw design.

Google Opinion Rewards
Google Opinion Rewards
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Bonustip: DroidApp App

Wil je niks missen aan smartphone- en Android-nieuws? Dan mag de DroidApp App naatuurlijk niet ontbreken op je smartphone. Daarnaast vind je in de reclamevrije DroidApp app nog meer; denk aan de actuele prijzen van alle smartphones, samen met tips en reviews. De DroidApp App is uiteraard gratis te downloaden via onderstaande button.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel