De vergeten smartphone: Samsung Galaxy S Advance i9070

Samsung heeft naast de verschillende bekende Galaxy S-modellen ook een reeks andere toestellen uitgebracht. Echter hebben we bijvoorbeeld ook de Samsung Galaxy S Advance. Deze bespreken we in ‘De vergeten smartphone’.

Samsung Galaxy S Advance

We kennen allemaal de verschillende Galaxy S-modellen van Samsung. Hier hebben we verschillende bekende toestellen gezien zoals de Galaxy S II, S3, S4 en natuurlijk de S10. Er zijn ook een aantal minder bekende smartphones, die een tijd terug toch wel erg geliefd waren. Een voorbeeld hiervan is de Samsung Galaxy S Advance.

De Samsung Galaxy S Advance heeft typenummer i9070 en kwam in 2012 op de markt. Het toestel werd tevens gezien als de opvolger van de Galaxy S Plus die eerder door de fabrikant werd uitgebracht. De smartphone werd aangekondigd tijdens het Mobile World Congress, samen met de Omnia W en de Wave 3 smartphone. Ook de Galaxy Beam met projector werd toen getoond.

Samsung Galaxy S Advance

Het toestel werd geplaatst in het wat hogere mid-end segment. De Samsung i9070 was van prima specificaties voorzien. De telefoon kreeg vanuit Zuid-Korea een 4,0 inch Super AMOLED-scherm mee met een resolutie van 800 x 480 pixels. Daarbij was er 3G-ondersteuning en een NovaThor dual-core processor. Deze werd bijgestaan met 768MB aan werkgeheugen en 8/16GB aan opslagruimte. Dit kon vervolgens weer uitgebreid worden met een geheugenkaart.

Aan de achterkant was de Galaxy S Advance voorzien van een 5 megapixel front-camera, met autofocus. Aan de voorkant was nog een 1.3 megapixel sensor te vinden. Verder was er WiFi, Bluetooth en verschillende andere features. De accucapaciteit lag een stuk lager dan wat we nu in een smartphone zouden vinden; slechts 1500 mAh.

Samsung gaf de telefoon vanuit de doos direct Android 2.3.6 Gingerbread. Later kreeg het toestel via Samsung Kies nog een update naar Android 4.1.2 Jelly Bean. Het toestel kwam in 2012 ook in Nederland op de markt voor een bedrag van zo’n 270-300 euro.

Samsung Galaxy S Advance samengevat in 5 punten:

  • 4,0 inch Super AMOLED scherm
  • Android 2.3.6 Gingerbread
  • 1500 mAh accu
  • Betaalbaarder alternatief voor Galaxy S II
  • Dual-core processor
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel