De vergeten smartphone: Samsung Galaxy S II

Het was het Mobile World Congress van 2011; daar vond de aankondiging plaats van de Samsung Galaxy S II (i9100), ofwel; de Galaxy S2. Ik mocht daarbij zijn en Samsung presenteerde een ijzersterk, uitgebreid toestel dat veel verkocht werd. We bespreken hem in deze editie van ‘De vergeten smartphone’.

Samsung Galaxy S2

De Samsung Galaxy S II is al meer dan zes jaar geleden uitgebracht en het was enorm populair. Het toestel was de opvolger naar de eveneens succesvolle Samsung i9000 Galaxy S. Na tien maanden stond de teller van het aantal verkochte exemplaren al op 10 miljoen. Naar verluid zouden er in totaal al meer dan 40 miljoen verkocht zijn van de Galaxy S2. Tijdens deze editie van het Mobile World Congress hing heel het evenemententerrein vol met posters, banners en dergelijke van de Galaxy S2. We konden niet om dit toestel heen.

Samsung Galaxy S II MWC

Dun en krachtig

Het toestel was uitgerust met een 1.2 GHz dual-core processor en dit was uniek in die tijd. Hoewel LG met de LG Optimus 2X Speed als eerst een dual-core smartphone in huis had. Hiermee had je het snelste toestel van dat moment in handen. Ook viel de geringe dikte op van slechts 8,49 millimeter. Het toestel had onder het 4,3 inch Super AMOLED Plus scherm (resolutie was 800 x 480 pixels) een home-button en had achterop een afneembare plastic, flexibele cover. Er was ook een 2 megapixel front-camera.

Updates

Samsung had de i9100 Galaxy S II voorzien van een 8 megapixel camera met Full-HD filmmogelijkheid. Daarbij was er een Exynos processor, 1GB RAM en 16GB opslagruimte wat uit te breiden was met een geheugenkaart. De 1650 mAh accu was uitneembaar en dus verwisselbaar en hij was voor die tijd eigenlijk over-compleet. Het toestel werd aangekondigd Android 2.3.4 Gingerbread en kreeg uiteindelijk de update naar Android 4.1 Jelly Bean. Over Android lag TouchWiz 3.0; het duidelijk aanwezige en uitgebreidere sausje van Samsung.

Samsung Galaxy S II

Prijs

De verkoopprijs van de Samsung Galaxy S II was met 699 euro fors voor die tijd. Inmiddels weten we niet beter. De kans dat jij de Galaxy S2 hebt gehad is toch wel vrij groot, want ook in Nederland was het toestel niet aan te slepen. Samsung won ook de award voor ‘Beste toestel van 2011’ met de Galaxy S II. In 2013 kwam er een extra model in de S2-serie; de Samsung Galaxy S II Plus. Opvallend genoeg verscheen in dat jaar ook al de Galaxy S4.

Het toestel had in die tijd ook niet gek veel concurrentie zoals dat nu bij de high-end smartphones het geval is. Dit kwam wel mede door het enorm hoge marketing-budget waarbij ook de consument niet om de S2 kon. En ken je onderstaande video nog?

Samsung Galaxy S II samengevat in vijf punten:

  • Super AMOLED Plus scherm
  • Flexibele, plastic cover
  • Met 8,49 mm opvallend dun
  • Erg compleet
  • 10 miljoen keer verkocht in 5 maanden
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel