Gebruikers WeatherPro kwaad na nieuwe update: flinke klachtenregen

Een ruime week geleden werd een grote update uitgerold voor weer-app WeatherPro. De ontwikkelaars voorzagen de applicatie daarbij van een nieuw design en verschillende wijzigingen. Dit zorgt voor een klachtenregen.

Nieuwe WeatherPro is een ramp

Gebruikers van weer-app WeatherPro zijn totaal niet te spreken over de update die onlangs voor de applicatie is uitgebracht. WeatherPro 5.0 is vol vreugde aangekondigd door de ontwikkelaars, maar gebruikers kunnen deze update maar moeilijk waarderen. Niet alleen in de Google Play Store stromen de negatieve reviews en klachten binnen, ook onze mailbox stroomt over met commentaar over de nieuwe WeatherPro app. WeatherPro heeft meerdere edities van onze zeer uitgebreide weer-app test gewonnen.

WeatherPro 5.0

Premium

Hoewel er zeker nog een groep gebruikers zijn die tevreden zijn met de app, lijken vooral de Premium-gebruikers benadeeld te worden met de update. Sommige gebruikers vinden het nieuwe design onoverzichtelijk. Degenen die al een premium-abonnement hadden genomen, moesten toen alsnog er voor kiezen om per maand een abonnement op de weer-app te nemen. Deze wijziging is met de meest recente update wel weer rechtgezet.

Premium-gebruikers hebben echter nog niet alle functies terug. Geen weersverwachting meer in een video en ook de satellietfoto’s ontbreken in de nieuwe versie van WeatherPro. Degenen die WeatherPro gebruiken melden dat de applicatie zichzelf veel te weinig nu weet te onderscheiden van de concurrentie.

Een ander punt waar veel gebruikers hun ongenoegen over hebben geuit is de widget. Eerst was er keuze uit meerdere widgets die je op je startscherm kon plaatsen. Inmiddels is er alleen een widget beschikbaar van 4×4 tegels; die de helft van het startscherm inneemt. Deze kan qua formaat niet aangepast worden.

WeatherPro 5.0 app

De reactie

WeatherPro reageert lang niet op alle klachten. Wel reageren de ontwikkelaars (MeteoGroup) dat er gewerkt wordt aan meerdere widgets. Daarbij worden alle problemen bekeken door het Support-team.

WeatherPro: Weer, Radar & Widgets
WeatherPro: Weer, Radar & Widgets
Ontwikkelaar: MeteoGroup
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel