De vergeten smartphone: LG GT540 Optimus

In deze editie van ‘De vergeten smartphone’ bespreken we de LG GT540 Optimus. In 2010 werd de Android-smartphone uitgebracht en was voorzien van een opvallend design. Maar wat was er bijzonder aan dit toestel?

LG GT540 Optimus

Iedere week bespreken we smartphones en telefoons van vroeger. Dit doen we in de rubriek ‘De vergeten smartphone’ en ‘De vergeten telefoon’. Deze week is het de beurt aan de LG GT540, een Android-toestel dat zo’n negen jaar geleden werd uitgebracht door de Koreaanse fabrikant. De LG GT540 Optimus was vooral bedoeld voor degenen die niet heel veel eisen hadden, maar wel een degelijk toestel wouden hebben.

LG GT540 Optimus

De LG GT540 Optimus was voorzien van een 3,0 inch beeldscherm met een resolutie van 480 x 320 pixels. Dit was een resistief beeldscherm, dus reageerde niet op de warmte van vingers, maar op specifieke aanraking met bijvoorbeeld een stylus of nagel. De telefoon was verder uitgerust met een 600 MHz single-core processor, 156MB aan werkgeheugen en een kleine 140MB opslagruimte. Dit kon je uitbreiden met een geheugenkaart van maximaal 32GB.

Aan de achterzijde van het toestel was de telefoon voorzien van een 3,0 megapixel camera, met autofocus. Een flitser was niet op het toestel te vinden. Daarmee kon je tevens in 480p filmpjes schieten. Ook was er een 3,5 millimeter aansluiting voor een headset. Met een dikte van 12,7 millimeter was het toestel vrij dik. Aan de linkerkant zat de volumetoets, aan de rechterkant was ruimte voor wat fysieke toetsen en de USB-aansluiting.

LG Optimus GT540

LG voorzag de GT540 Optimus van WiFi, GPS, FM-radio, Bluetooth en een 1500 mAh accu. Verder was er een Micro-USB aansluiting en verscheen de smartphone met Android 1.6 Donut. In het laatste kwartaal van 2010 bracht LG een update uit naar Android 2.1 Eclair. Er was een speciale zogenoemde SNS-applicatie die verschillende sociale netwerken bundelde. Echter beviel deze niet bij iedereen even goed. De batterij kwam wel goed uit de test, net als de brede connectiviteitsmogelijkheden en de prijs van de telefoon.

In Nederland verscheen de LG GT540 voor nog geen 150 euro op de markt. Dat maakte het toestel erg aantrekkelijk.

LG GT540 samengevat in 3 punten:

  • 3,0 inch resistief scherm
  • Plastic cover voor verwisselbare accu
  • 1500 mAh accu
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel