Google Zoeken krijgt AR-integratie: 3D-modellen in je eigen omgeving

Google heeft tijdens Google I/O verbeteringen aangekondigd voor de (mobiele) zoekmachine. Hierbij wordt augmented reality (AR) toegevoegd aan de dienst, samen met 3D-modellen. Tijdens het uitzoeken van nieuwe schoenen kun je kijken hoe deze bij je huidige kleding staan bijvoorbeeld.

3D modellen in Google Zoeken

Google Zoeken is de zoekmachine van Google. Tijdens Google I/O heeft het bedrijf verbeteringen aangekondigd voor de dienst. Het wordt mogelijk om middels Augmented Reality 3D-modellen toe te voegen aan je eigen ruimte. Denk aan de haai uit Jaws, die je in je eigen woonkamer kunt plaatsen op deze manier. Uiteraard kun je dit direct vastleggen met de camera-button.

Naast de haai kan het ook mogelijk worden om bijvoorbeeld schoenen als 3D-model te bekijken. Hierbij kun je het model van de schoen gebruiken in augmented reality. Zo kun je bijvoorbeeld kijken of die schoenen wel leuk bij je kleding passen, zonder dat je ze eerst hoeft te kopen.

Tevens werd tijdens Google I/O getoond hoe je bijvoorbeeld het spierenstelsel van een mens van Google, zo op je eigen bureau gezet kan worden; in het geval van het voorbeeld de spieren van een elleboog. We zagen het 3D-model van bewegende spieren. Dit kan volgens Google van pas komen voor bijvoorbeeld studenten met een medische opleiding.

Tijdens het zoeken naar iets krijg je, indien beschikbaar, de mogelijkheid een 3D-model te openen. Deze opent dan gewoon in het scherm, zonder aanvullende app te downloaden. Vervolgens kies je waar je deze wilt plaatsen en kan de pret beginnen.

De functionaliteit zal later toegevoegd worden aan Google Search.

Lees ook

Reageer op dit artikel