Google Earth Timelapse: toffe functie nu beschikbaar voor smartphone

Google Earth is voorzien van een nieuwe functionaliteit voor smartphones en tablets; Timelapse. Vanaf nu kun je op een toffe manier de geschiedenis herbeleven en in een timelapse de beelden van bovenaf zien.

Google Earth Timelapse

Google Earth Timelapse is al langere tijd beschikbaar voor op de desktop, maar nu is de functionaliteit ook bruikbaar op de smartphone en tablet. Met deze functionaliteit kun je de satellietbeelden over de afgelopen jaren terugkijken en zo een blik van bovenaf krijgen. Dit gebeurt automatisch, als een video.

Google Earth Timelapse

Over de afgelopen jaren zijn veel satellietbeelden verzameld. Dit zorgt voor een overzicht van 35 hoge resolutie beelden die achter elkaar gezet worden; van 1984 tot en met 2018. De functie werkt weliswaar vanaf nu op de smartphone en tablet; dit werkt echter niet via de Google Earth app.

Je kunt Google Earth Timelapse vanaf nu gebruiken via de mobiele website van Google Earth. Dat kun je doen via deze link. Je kunt zelf een locatie uitkiezen, of een lengte- en breedtegraad instellen. Via de buttons op de pagina kun je de beelden pauzeren of juist weer afspelen. Ook kun je de desbetreffende blik delen of het gebied bekijken via de kaartweergave van Google Maps.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel