De vergeten telefoon: Samsung Beat DJ

In 2009 bracht Samsung een hele bijzondere telefoon uit; de Samsung M7600 Beat DJ; een toestel welke gericht was op de échte muziekliefhebber. We bespreken hem in deze editie van ‘De vergeten telefoon’.

Samsung Beat DJ

In deze editie van ‘De vergeten telefoon’ bespreken we een wel heel bijzonder toestel van de Koreaanse fabrikant; de Samsung Beat DJ M7600. Het toestel werd in 2009 uitgebracht en was bedoeld voor de echte muziekliefhebber. Direct viel het design van het toestel op, want aan het design viel al op dat dit een bijzonder toestel was.

Naadloze randen zoals we die kennen, waren toen nog niet in de mode. Boven en onder het scherm een halve cirkel, die het uiterlijk had van een cd. Het 2,8 inch scherm had een resolutie van 400 x 240 pixels, maar was wel een AMOLED scherm, met touchscreen. Onder het scherm zaten in een halve cirkel-vorm de beltoetsen en de terug-toets.

Samsung Beat Dj

Aan de achterkant was de Samsung M7600 Beat DJ ook bijzonder. Er zat een 3.0 megapixel camera met LED-flitser en de geheel afgeronde boven en onderkant. Met een dikte van zo’n 14 millimeter was het toestel wel erg dik. Aan de zijkanten zat een slot voor een geheugenkaart en een fysieke camera-toets. Links van het toestel zagen we de volumetoets, vergrendeltoets en de aansluiting voor een lader.

De Samsung Beat DJ had stereo-speakers en de bediening ging via het touchscreen. Daar had je toegang tot de Samsung TouchWiz-interface met enkele verschillende toevoegingen. Bij het afspelen van een track, werd een animatie getoond waarin het leek alsof een disc in de cd-speler gestopt werd.

Samsung Beat Dj

In de muziekspeler kon je niet alleen je muziek afspelen, maar zelfs scratchen. Tevens kon je verschillende effecten toevoegen zoals het versnellen of vertragen, of de bass, echo of stem aanpassen. Het resultaat was een eigen track die je natuurlijk ook op kon slaan op je Beat DJ.

Samsung had de Beat DJ verder voorzien van een FM-radio, Bluetooth, 960 mAh accu en 50MB interne opslagruimte. De prijs van deze muzikale smartphone lag bij de release rond de 300-350 euro.

Samsung Beat DJ samengevat in 3 punten:

  • Gericht op muziekliefhebber
  • 2,8 inch AMOLED-scherm
  • 14 millimeter dik
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel