De vergeten smartphone: Samsung Galaxy Nexus

De Nexus-serie is inmiddels vervangen door de Pixel-reeks. Echter zijn er veel interessante Nexus-smartphones verschenen. In onze rubriek ‘De vergeten smartphone’ besteden we deze week onze aandacht aan de Galaxy Nexus die uit de fabriek van Samsung kwam rollen.

Samsung Galaxy Nexus

Na de de Nexus One en de Nexus S was de Samsung Galaxy Nexus de derde Nexus en de tweede Nexus van Samsung. De Samsung Galaxy Nexus was een grote stap voorwaarts, zowel op hardware als op software gebied. Het toestel was het eerste toestel met Android 4.0 Ice Cream Sandwich, wat een hele verbetering was ten opzichte van Android 2.3 Gingerbread (Android 3 Honeycomb was alleen voor tablets, vandaar dat deze versie werd overgeslagen bij smartphones).

Samsung Galaxy Nexus

Visueel zag Android 4.0 er, door het Holo-design, stukken beter uit en werkte het ook veel prettiger. Eén van de verbeteringen waren de knoppen op het scherm in plaats van onder het scherm. Het was dus voor fabrikanten niet meer nodig om hardware knoppen op het toestel te plaatsen. Zo was ook bij de Samsung Galaxy Nexus de navigatiebalk aanwezig op het 4,65 inch scherm. Dit scherm had een resolutie van 720 bij 1280 pixels.

Dual-core processor

De Samsung Galaxy Nexus had een dual-core processor die werd ondersteund door 1GB aan werkgeheugen. Deze processor was overigens de reden waarom de Galaxy Nexus nooit een update naar Android 4.4.4 heeft gehad. De fabrikant van de processor, Texas Instruments, stopte vroegtijdig met het ondersteunen van deze processor, waardoor het voor Samsung en Google niet mogelijk was om de drivers te updaten die nodig waren voor Android 4.4.4.

Galaxy Nexus

Het opslaggeheugen was 16GB groot en was niet uitbreidbaar. Al met al was de Galaxy Nexus een prima toestel, al was de camera qua resolutie geen hoogvlieger. De camera kon foto’s schieten van maximaal 5MP en filmpjes schieten in 1080p met 24fps. De selfie camera schoot foto’s van maximaal 1,3MP en filmde in 720p. De accu was 1750mAh groot, wat iets groter was dan de gemiddelde accu destijds.

De Samsung Galaxy Nexus die samen met Google werd uitgebracht, kwam in december 2011 op de markt in ons land. De adviesprijs was fors, namelijk 649 euro.

Samsung Galaxy Nexus samengevat in 5 punten:

  • 4,65 inch display
  • 5 megapixel camera
  • Eerste toestel met Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • On-screen buttons
  • Geen Android 4.4.4 update
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel