Tor Browser 8.5 uitgebracht: stabiele versie voor Android gebruikers

Het Tor project heeft een eerste stabiele versie van haar Tor Browser voor Android vrijgegeven. Deze browser richt zich op het veilig surfen op het internet via het Tor netwerk.

Tor Browser 8.5

Vorig jaar september werd de eerste alfa versie van de browser uitgebracht. Vandaag heeft het Tor project de eerste stabiele versie vrijgegeven. De Tor Browser kan trackers blokkeren zodat adverteerders je niet kunnen volgen over het internet. Ook gaat de browser fingerprinting tegen waarmee je mogelijk alsnog gevolgd kan worden op het net. Ook beschermt de browser tegen het bekijken van data die je in de browser opvraagt, op netwerk niveau is alleen zichtbaar dat je Tor gebruikt.

Tor Browser 8.5

Volgens het project is het netwerkverkeer meerdere malen versleuteld tussen jou en je internetbestemming. Hiervoor maakt de browser gebruik van het Tor netwerk wat bestaat uit duizenden vrijwillig draaiende servers. Doordat je internetverkeer versleuteld is kan de browser een uitkomst zijn in landen waar bepaalde websites zijn geblokkeerd. Hoewel volgens het project er nog wel verschillen zijn tussen de desktop versie van de browser en de Android versie. Toch moet de app in de basis online dezelfde bescherming bieden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel