De 8 beste apps van april 2019 (+ het belangrijkste nieuws)

De (zonnige) maand april is voorbij, en dus blikken we weer terug op de afgelopen maand. Wat was het belangrijkste nieuws en wat zijn de beste apps van april 2019?

Android in april

April is voorbij, en er is weer genoeg te melden over deze maand. Het was de maand waarin vele apps uit de Play Store gehaald werden door Google. Bijvoorbeeld ES File Explorer en verschillende andere apps. Dit vanwege adfraude of andere oorzaken die niet helemaal pluis waren. Daarnaast verschenen er veel geruchten en berichten over de nieuwe OnePlus 7-serie. Ook kondigden T-Mobile en OnePlus hun samenwerking aan.

Google gaf de kaarten in Google Discover een nieuw design met meer mogelijkheden. De Galaxy Fold werd uitgesteld vanwege problemen. Huawei presenteerde de Huawei P30 Lite en de Huawei Y6 (2019) is sinds deze maand verkrijgbaar. Natuurlijk zijn ook de high-end modellen van Huawei; de P30-serie te koop in Nederland. Samsung kwam met uitbreiding voor de Galaxy A-serie.

Op 2 april werden de Google-diensten Inbox by Gmail en Google+ gestopt. Daarbij heeft in april Google de grote design-update voor de Google Drive app vrijgegeven. Tot slot won T-Mobile (opnieuw) begin deze maand de mobiele netwerk test 2019 van P3. Natuurlijk mag je ook het overzicht met beste 1 april grappen 2019 niet missen.

Lijsten, tips en specials

In april hebben we op DroidApp meerdere interessante artikelen gedeeld. Deze hebben we voor je hieronder op een rij gezet.

Toestellen

Daarbij hebben we verschillende andere nuttige content voor je geschreven. Zo is er de uitgebreide Huawei P30 Pro review en de Moto G7 Power review. Maar er zijn nog meer artikelen die het lezen waard zijn. Die hebben we voor je hieronder op een rijtje gezet.

Vergeten

In onze rubriek ‘De vergeten smartphone’ en ‘De vergeten telefoon’ hebben we vier verschillende devices besproken. In april waren dat de volgende toestellen;


Beste apps

Zoals iedere maand zetten we ook deze keer weer de beste applicaties van de afgelopen maand op een rij. Het gaat om Android-apps die we deze maand hebben besproken omdat ze tof zijn, een update kregen of juist nieuw uitgebracht zijn.

Spark

Een mooi alternatief voor Inbox by Gmail; dat is de app Spark. Deze applicatie biedt een hoop mogelijkheden en werd in april ook voor Android uitgebracht. Voor Apple iOS was de e-mailapplicatie al langer beschikbaar. Er zijn tal van slimme opties en mogelijkheden aanwezig, waarmee je mailbox een stuk slimmer is. Belangrijke mails worden bovenaan getoond, er zijn snelle antwoorden, een slimme zoekfunctie en handige reminders. Ook biedt mail-app Spark handige notificatie-instellingen. Lees hier alles over de Spark app met al haar mogelijkheden.

Spark – Email App
Spark – Email App
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Dyme app

Dyme

Een andere applicatie die we in april hebben besproken is Dyme. Deze app helpt je met het beheren van de vaste lasten. Door de vaste uitgaven in deze app te zetten, krijg je een goed overzicht van wat je iedere maand hier aan kwijt bent. Denk aan je sportschool-abonnement, telefoon, internet, energie en verzekeringen.

Dyme - fix your money leak
Dyme - fix your money leak
Ontwikkelaar: Dyme B.V.
Prijs: Gratis

Finnik kenteken-app

Finnik

We schreven in april over kenteken-app Finnik. Deze applicatie heeft een grote update gekregen met een nieuw design. Met de applicatie kun je alle informatie over een auto raadplegen. Niet alleen welke auto het is, en welke motor er in ligt, maar nog veel meer. Je kunt bijvoorbeeld informatie inzien over wanneer de APK-datum is, het aantal pk, de tijd van o-100 km/u en de schade in het verleden.

Screen Master

Screen Master

Screen Master is een erg handige applicatie voor degenen die graag screenshots maken. Met deze app krijg je extra mogelijkheden. Je kunt niet alleen heel snel schermafbeeldingen maken via handige features, je kunt ze daarna ook direct bewerken door bepaalde content te blurren. Ook kun je snel en gemakkelijk een screenshot maken van een webpagina. De mogelijkheden zijn nog veel uitgebreider; en die zetten we op een rij in het artikel over Screen Master.

ScreenMaster: Screenshot & Longshot, Photo Markup
ScreenMaster: Screenshot & Longshot, Photo Markup

Flitsmeister parkeren

Flitsmeister

Deze maand heeft Flitsmeister een update gekregen met een nieuwe functionaliteit. Vanaf nu kun je parkeren met Flitsmeister. Je kunt je parkeertransactie starten via de Flitsmeister app. Daarnaast bevat de van oorsprong Nederlandse toepassing slimme opties zodat je niet teveel betaalt voor je parkeeractie.

Flitsmeister
Flitsmeister
Ontwikkelaar: Flitsmeister
Prijs: Gratis+

ActionDash 2.0

ActionDash

Chris Lacy is bekend van de app Action Launcher, maar sinds eerder dit jaar is er ook de app ActionDash. Deze applicatie doet erg denken aan Digital Wellbeing van Google, maar is voor meer toestellen geschikt en bevat meer opties. Het aantal opties is met ActionDash 2.0 nog verder uitgebreid. Je kunt precies zien wanneer je je toestel ontgrendelt en er zijn verschillende filter-opties en beveiligingsmethodes.

ActionDash: Schermtijd
ActionDash: Schermtijd
Ontwikkelaar: ActionDash
Prijs: Gratis

BuitenBeter app 1.4.2

BuitenBeter

Een andere applicatie die deze maand een update kreeg was de BuitenBeter app. Met de meest recente update kreeg de applicatie een nieuw design. Dit moet er voor zorgen dat de applicatie prettiger in gebruik is. Dankzij het zijmenu heb je toegang tot extra opties. De BuitenBeter app kan gebruikt worden voor het melden van gevaarlijke liggende stoeptegels, defecte straatverlichting, zwerfafval of andere soortgelijke dingen in je gemeente.

BuitenBeter
BuitenBeter
Prijs: Gratis

ING Bankieren notificaties

ING Bankieren

De ING Bankieren app heeft een erg prettige update ontvangen in april. Vanaf nu is het mogelijk om notificaties nog beter in te stellen. Wil je een melding als je salaris is gestort, of juist een melding als er een bedrag is afgeschreven? Je kunt dit voor verschillende rekeningen individueel instellen.

ING Bankieren
ING Bankieren
Ontwikkelaar: ING NV
Prijs: Gratis

Bonus-tip: DroidApp App

Wil je niks missen rondom Android, dan kan en mag de DroidApp App niet ontbreken op je smartphone. Direct de specificaties en actuele prijzen van smartphones raadplegen, reviews lezen en uitgebreide achtergrondartikelen, samen met het laatste nieuws. Je vindt het allemaal terug in de reclamevrije DroidApp App.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel