De 5 beste apps van februari 2019 (+ het belangrijkste nieuws)

De kortste maand van het jaar is voorbij en dus blikken we terug op de maand februari 2019. Er was het Mobile World Congress, Samsung Unpacked; opvouwbare smartphones, 5G en meer. In dit artikel zetten we de beste apps van februari 2019 en het belangrijkste nieuws op een rij.

Android in februari

De maand februari was een drukke maand. We beginnen natuurlijk met de introductie van de Galaxy S10-serie, waarvan we een uitgebreide hands-on hebben gepubliceerd. De toestellen kunnen vanaf nu gepre-orderd worden, alle informatie daarover vind je in dit artikel. Daarnaast presenteerde het bedrijf de Galaxy Fold, terwijl we bij Huawei op bezoek waren voor de Huawei Mate X, eveneens een vouwbaar toestel.

Op het Mobile World Congress toonde fabrikanten verschillende toestellen; denk aan de Nokia 9 PureView (en 3 andere modellen), LG G8 ThinQ, Sony Xperia 1 en de Xiaomi Mi 9 voor Europa. Het was het jaar van de speciale camera’s en mogelijkheden en 5G. Al het nieuws over het Mobile World Congress vind je hier terug. Er komen ook 230 nieuwe emoji naar Android dit jaar. KPN introduceerde nieuwe abonnementen en Google+ stopt 2 april.

Sony kondigde ook de Xperia 10-serie aan, interessante toestellen die direct verkrijgbaar zijn. WhatsApp vierde haar tiende verjaardag en Google Duo werkt nu ook via een webversie. We krijgen in Nederland ook een nieuwe smartphone van Samsung te zien; de Samsung Galaxy A50. T-Mobile wil volgend jaar een landelijk dekkend 5G-netwerk hebben en Samsung presenteerde haar nieuwe Over The Horizon-ringtone. Motorola bracht haar Moto G7-serie uit; met vier interessante toestellen (hands-on).

DroidApp 5 jaar

Februari was ook de feestmaand voor DroidApp; dit jaar extra bijzonder. We vieren onze vijfde verjaardag en hebben een grote feestmaand georganiseerd. Met de fotowedstrijd kun je meerdere smartphones winnen. Niet meegedaan? Niet getreurd! Je kunt tot en met 8 maart nog stemmen op jouw 3 favoriete foto’s en ook een smartphone winnen! Hier kun je stemmen.

  • Daarnaast geven we via Facebook een Wiko View 2 Plus met Bluetooth-headset weg.
  • Je kunt een Nokia 8.1 winnen met onze toffe DroidApp Quiz
  • En tot slot kun je een OnePlus Explorer of Google Home Mini winnen door ons nog beter te maken ;-). Dat kun je doen via de DroidApp Enquête.

Reviews en ‘vergeten smartphone’

De onderstaande reviews zijn deze maand gepubliceerd op DroidApp. Tevens hebben we drie mooie edities gepubliceerd van ‘De vergeten telefoon en smartphone’.

Vergeten

DroidApp heeft ook een interessant overzicht voor je gepubliceerd. Voor degenen die niet te duur op vakantie willen gaan, hebben we een vakantie-special geschreven met de beste goedkoop op vakantie apps.


De beste Android-apps

We hebben ook deze maand natuurlijk weer een reeks applicaties besproken op DroidApp. In dit onderdeel van het artikel lichten we de vijf beste Android-apps uit van februari 2019. We hebben deze in willekeurige volgorde voor je op een rij gezet.

Gmail app

Gmail

In februari kreeg de Android-app van Gmail een grote update naar versie 9.1. Hierbij werd het design voorzien van het nieuwe Material Theme en zijn er verschillende nieuwe functies toegevoegd. Gebruikers kunnen met de nieuwe Gmail app bijvoorbeeld net als in de eerder vernieuwde webversie bijlagen zoals documenten of afbeeldingen alvast openen zonder de mail te openen. Je kunt ook kiezen uit nieuwe weergaven.

Gmail
Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Tapperuse

Tapperuse

Een dagje weg kan zo tientallen euro’s kosten. Stel; je zoon of dochter wil graag mee naar de dierentuin, maar na het zien van de pinguïns heeft de kleine het wel gezien. Of je wilt even snel een half uurtje schaatsen. Met de Tapperuse app kun je bij verschillende plaatsen zoals speeltuinen, schaatsbaan, pretparken, dierentuinen of bijvoorbeeld ook sauna’s je bezoek per minuut betalen. Verschillende plekken in Nederland en België laten je al met Tapperuse betalen, waaronder Avifauna, Bobbejaanland en de Uithof.

Tapperuse - Even samen eropuit!
Tapperuse - Even samen eropuit!
Ontwikkelaar: Tapperuse B.V.
Prijs: Gratis

Flitsmeister agenda

Flitsmeister

Met de update van de populaire Nederlandse app Flitsmeister werden weer een aantal functies toegevoegd. We vinden de nieuwe functies terug in Flitsmeister 9.1. Je krijgt vanaf nu een melding wanneer er een (onoverzichtelijke) spoorwegovergang nadert. Daarnaast kun je je agenda integreren in Flitsmeister, zodat je nog sneller naar je afspraak kunt navigeren en hierbij op de hoogte wordt gebracht van flitsers en files.

Flitsmeister
Flitsmeister
Ontwikkelaar: Flitsmeister
Prijs: Gratis

YouTube kids

YouTube Kids

Niet alles wat je op YouTube tegenkomt is geschikt voor minderjarigen. Google heeft afgelopen maand YouTube Kids uitgebracht in Nederland. Deze versie van YouTube is een aparte applicatie. Er zijn geen advertenties aanwezig en de content is zoveel mogelijk gefilterd, zodat kinderen ongestoord kunnen kijken als jij bijvoorbeeld in de keuken staat te koken. Je kunt verschillende profielen aanmaken voor verschillende kinderen, in verschillende leeftijdsgroepen.

YouTube Kids
YouTube Kids
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Google Maps Openbaar vervoer locatie

Google Maps

Google Maps is voor velen onmisbaar. De applicatie is in de afgelopen maand van verschillende nieuwe features voorzien. Vorige maand werden bijvoorbeeld al de nieuwe zoekfunctie en icoontjes doorgevoerd. In februari werd daar voor een hele kleine groep gebruikers de augmented reality-navigatie aan toegevoegd voor voetgangers. Een andere nieuwe functie is de weergave van openbaar vervoer in de omgeving van de gezochte plaats. Zo zie je direct welke halte in de buurt ligt van de voorziening.

Bonus-tip: DroidApp App

Natuurlijk mag de DroidApp App niet ontbreken op je smartphone. Je hebt vanuit onze eigen reclamevrije app direct toegang tot het laatste en meest interessante nieuws. Tevens vind je er de toesteldatabase met specificaties en actuele prijzen. Onze app heeft nog veel meer, die je allemaal kunt ontdekken door de applicatie gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel