Dit zijn de 230 nieuwe emoji die dit jaar naar je smartphone komen

Het Unicode Consortium, verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de keuzes welke emoji toegevoegd worden, heeft bekend gemaakt dat het dit jaar 230 emoticons toevoegt aan de huidige aanbod van emoji. We zetten de nieuwe emoji op een rij.

230 nieuwe emoji in 2019

Dit jaar zullen 230 nieuwe emoji toegevoegd worden aan de lijst met al beschikbare smileys. Unicode heeft de officiële lijst gedeeld waarbij het overzicht te zien is met de nieuwe emoticons die vanaf dit jaar gebruikt kunnen worden. Een aantal hiervan zijn eerder al opgedoken, maar toen was het nog niet zeker of ze ook daadwerkelijk toegevoegd zouden worden.

Emoji 12.0

In mei 2018 werd de volledige lijst van mogelijke nieuwe emoji al gedeeld, genaamd Emoji 12.0. Hierin zaten 60 nieuwe emoji met 44 varianten (zoals huidskleur en dergelijke); totaal dus 104. De uiteindelijke lijst van Emoji 12.0 emoticons bestaat uit 59 nieuwe emoji met daarbij nog 171 variaties zoals huidskleur, geslacht en haarkleur. Bijvoorbeeld de tuktuk en het scheermes zijn bij de definitieve versie gesneuveld.

Emoji 12.0

Er zijn verschillende nieuwe afbeeldingen; denk aan een gapende emoji, een blindengeleidehond, een doof iemand, robotarm, luiaard, flamingo, stinkdier, knoflook, iemand in een rolstoel, een veiligheidshesje, orang-oetan, ui, wafel, boter, parachute, jojo, banjo, bijl, pleister, stoel, planeet Saturnus en een vlieger. Ook zien we een handgebaar die ‘een beetje’ aangeeft.

Emoji 12.0

Overigens zijn er dus nog vele varianten toegevoegd op al bestaande emoji. Hierbij kun je voortaan een wit of bruin hart sturen, kiezen uit nieuwe kleuren blokken en cirkels en zijn er verschillende nieuwe aanpassingen van bekende karakters.

Fabrikanten kunnen vanaf nu aan de slag met de nieuwe emoticons. Zij kunnen namelijk het ontwerp nog eventueel aanpassen naar eigen wens. In de komende maanden zullen we de nieuwe lichting emoji in de apps gaan tegenkomen. In Android zelf worden deze naar verwachting pas doorgevoerd met een Android systeem-update. Ook WhatsApp en dergelijke zullen de nieuwe emoji toevoegen.

In onderstaande video kun je ook alvast de 230 nieuwe emoji bekijken, inclusief de verschillende aanpassingen en mogelijkheden die het vanaf nu te bieden heeft.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel