T-Mobile komt in 2020 met landelijk 5G-netwerk in Nederland

T-Mobile heeft zich als eerste provider uitgelaten over de plannen die het heeft met 5G. Het opkomende telefoonnetwerk zal in 2020 een landelijke dekking kennen bij de roze provider.

T-Mobile 5G in 2020

Volgend jaar al wil T-Mobile een landelijke dekking kunnen bieden van 5G. Dit heeft de roze provider officieel bekend gemaakt. Het 4G-netwerk zal over een aantal jaren 5G als uitbreiding krijgen, net zoals dat 3G opgevolgd is door 4G. Echter is het 3G-netwerk nog wel beschikbaar, maar zullen verschillende providers hier de stekker uit trekken over een tijd.

T-Mobile zal in 2020 een landelijk 5G-netwerk aan willen bieden, maar voordat het zover is wordt er eerst proefgedraaid. In Den Haag zullen klanten als eerst het 5G-netwerk kunnen testen, al dient hiervoor natuurlijk wel een 5G-toestel gebruikt te worden. Vanaf eind 2020 moeten alle T-Mobile klanten het 5G-netwerk kunnen gebruiken. Hiervoor maakt de provider gebruik van de 700MHz-band.

Tegenover Tweakers laat T-Mobile weten dat hiermee ook de start is gemaakt met het integreren van het Tele2-netwerk in het eigen netwerk. Enige tijd geleden werd de overname van Tele2 door T-Mobile officieel gemaakt. Wanneer de veiling is afgelopen kan 5G voor iedereen geactiveerd worden.

Van andere providers is nog niets bekend over wanneer zij 5G gaan uitrollen in Nederland. Ook is er nog niets bekend gemaakt over de abonnementen die met 5G worden aangeboden. Er zijn momenteel nog geen 5G-smartphones te koop in Nederland, al zullen de eerste modellen aangekondigd worden tijdens het Mobile World Congress. Nu nog een 4G-toestel aanschaffen kan geen kwaad.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel