Definitief: T-Mobile mag Tele2 overnemen: wat gaat er veranderen?

De Europese Commissie heeft zojuist uitspraak gedaan in een belangrijke zaak voor de Nederlandse telecomwereld. T-Mobile mag definitief Tele2 overnemen. Hiermee gaan we weer terug naar drie telecombedrijven met een eigen netwerk.

T-Mobile neemt Tele2 over

Tele2 mag definitief overgenomen worden door T-Mobile. Dat is de conclusie van de Europese Commissie. Het gaat hierbij om de Nederlandse tak van Tele2, dat door T-Mobile Nederland wordt overgenomen. In eerste instantie werden er door de commissie vraagtekens gezet. Het zou namelijk niet goed zijn voor de concurrentie. Dat lijkt nu toch allemaal mee te vallen, want de Europese Commissie heeft ingestemd met de overname. Het nieuws over de mogelijke overname kwam vorig jaar december in het nieuws.

Voorlopig worden de goedkope databundels van Tele2 nog aangeboden. Daarnaast hebben de twee providers beloofd dat in 2020 een landelijke dekking van 5G moet zijn in ons land. Volgens Søren Abildgaard, de topman van T-Mobile, geeft aan blij te zijn met de goedkeuring. Volgens hem kan nu begonnen worden met het waarmaken van hun beloftes, omtrent de introductie van 5G en uitrol van glasvezel.

Volgens de Europese Commissie is de kans op stijgen van de prijzen klein. Ook belooft T-Mobile tenminste voor de komende drie jaar geen hogere prijzen voor vast internet. Drie jaar lang blijft ook het Tele2 Unlimited abonnement voor 25,00 euro actief voor bestaande klanten.

T-Mobile en Tele2 samen hebben 6,13 miljoen mobiele klanten, wat zorgt voor een totaal marktaandeel van 24,6 procent. De markt voor vast internet (voor thuis) is een stuk kleiner; 6 procent, met 589.000 klanten. De samenvoeging van Tele2 en T-Mobile moet ook een stevigere vuist zijn tegenover VodafoneZiggo en KPN.

Hoe het allemaal in de toekomst uit gaat pakken is nu nog niet duidelijk. Het ligt voor de hand dat Tele2 langzaam maar zeker over een tijd uit het Nederlandse straatbeeld zal verdwijnen. Maar hoe dit eruit komt te zien, moet in de toekomst duidelijk worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel