WhatsApp bestaat vandaag 10 jaar (infographic en video)

WhatsApp is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De berichtendienst is enorm populair en heeft de afgelopen jaren veel nieuwe dingen toegevoegd. Vandaag bestaat WhatsApp 10 jaar!

WhatsApp 10 jaar!

WhatsApp viert vandaag haar tiende verjaardag. Wereldwijd is de applicatie de populairste app om met elkaar mee in verbinding te blijven. De dienst begon in 2009 en in december 2009 werd het mogelijk om ook foto’s en video’s te versturen naar anderen. In juni 2010 verscheen de functie om je locatie te delen. In 2011 kwamen de groepsgesprekken en in oktober van dat jaar werd bekend dat er 1 miljard berichten per dag verzonden werden.

Pas sinds 2013 is het mogelijk om ‘voice messages’ naar elkaar te sturen via WhatsApp. In april 2014 werd bekend dat WhatsApp 500 miljoen gebruikers telde. Het grootste nieuws kwam toch wel in oktober en november; Facebook nam WhatsApp over en de beruchte gelezen-vinkjes werden toegevoegd aan de app. In 2015 werd WhatsApp Web uitgebracht en een jaar later WhatsApp Desktop.

De hoogtepunten volgens WhatsApp vind je terug in onderstaande infographic.

Leestip: 37 onmisbare WhatsApp tips die je moet weten

whatsapp 10 jaar infographic

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel