WhatsApp laat je binnenkort zelf kiezen of je wilt deelnemen aan groepsgesprek

Ze zorgen voor veel vermaak, maar groepsgesprekken in WhatsApp kunnen ook aardig wat irritatie en stress veroorzaken. WhatsApp werkt nu aan een optie waarbij je de deelname aan een groepsgesprek kunt weigeren, zonder dat iemand het doorheeft.

Stilletjes een groepsgesprek weigeren

WhatsApp groepsgesprekken zijn er in overvloed, met collega’s, vrienden, familie of hobbyisten. Je kijkt toch naar die ene groepschat ook al word je er kriegel van. De ontwikkelaars van WhatsApp zijn nu bezig met een nieuwe functie te ontwikkelen. Hierbij kunnen gebruikers de deelname aan een groepsgesprek weigeren zonder dat anderen dit merken. Nu nog kun je toegevoegd worden aan WhatsApp groepen zonder je eigen toestemming.

WhatsApp groep uitnodiging

Op dit moment is de optie nog niet aanwezig in WhatsApp, maar er komt een optie om zelf de regie hierin te krijgen. Bij groepsinstellingen kun je dan aangeven dat niemand, alleen je contacten of iedereen je toe mag voegen aan groepen. Wanneer je aangeeft dat niemand je toe mag voegen, krijg je wel een uitnodiging om deel te nemen aan een groepsgesprek. De uitnodiging verloopt na 72 uur, zo wordt duidelijk uit de eerste aanwijzingen. Je kunt vanuit de uitnodiging het verzoek accepteren of weigeren. Je kunt niet meer dan twee uitnodigingen uit dezelfde groep ontvangen.

Het uitnodigingssysteem voor groepen is momenteel dus niet actief. Wanneer de functie beschikbaar komt is niet bekend. Zodra hierover meer bekend is, houden we je natuurlijk op de hoogte.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel