WhatsApp ontwikkelt nieuwe verbeteringen en functies voor groepen

Er worden nieuwe functies en verbeteringen bedacht voor de WhatsApp groepen. In de code zijn verschillende aanwijzingen gevonden die groepsgesprekken beter moeten maken. Zo gaan er een aantal dingen veranderen voor beheerders van een groep.

Nieuwe functies voor WhatsApp groepen

De WhatsApp groepen zijn handig om met meerdere mensen tegelijk dingen te overleggen of om gewoon met elkaar te kletsen. In de code van WhatsApp zijn nu aanwijzingen gevonden voor een aantal dingen die gaan wijzigen in de toekomst. Het zal binnenkort mogelijk worden dat een groep enkel geschikt wordt gemaakt voor ‘alleen lezen’.

Dit betekent dat alleen beheerders berichten en media kunnen delen en dat de andere deelnemers niet in de chat kunnen reageren. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld bedrijven of scholen. De functie kan dan vergelijkbaar zijn met Telegram kanalen, zo kun je daar bijvoorbeeld DroidApp volgen. Wel kan er te allen tijde contact opgenomen worden met de beheerder; dit zal dan in een één-op-één gesprek plaatsvinden.

WhatsApp Alleen Lezen

Verder wordt het mogelijk dat er meer permissies ingesteld kunnen worden. Denk aan het aanpassen van de foto, groepsnaam en de omschrijving. Tevens zijn aanwijzingen gevonden dat beheerders de alleen-lezen permissie slechts één keer per 72 uur kunnen aanpassen. Andere beheerders kunnen de groepseigenaar ook niet verwijderen, zo blijkt uit de nieuwe informatie.

WhatsApp groep beheerders

Het is onbekend wanneer WhatsApp de nieuwe groep-functies beschikbaar stelt. Onlangs werd al duidelijk dat de chat-app ondersteuning krijgt voor de notificatiekanalen uit Android Oreo. Tevens werd WhatsApp 2.17.412 eerder uitgebracht die nieuwe kleine verbeteringen bevat.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel