WhatsApp 2.17.412 uitgebracht: snel navigeren en nieuwe handige opties

WhatsApp 2.17.412 is uitgebracht. In deze versie zien we een aantal kleine verbeteringen die de werking van de app verbeteren. Denk aan snel naar iemand navigeren en nog een aantal aanpassingen. We zetten de details op een rij.

WhatsApp 2.17.412

Er is een nieuwe beta-versie uitgebracht van WhatsApp waarin we verschillende verbeteringen tegenkomen. Wanneer je één rood hart stuurt wordt deze groot weergegeven. Dit is niet nieuw; wel nieuw is de vormgeving van dit hart. Die waren de ontwikkelaars waarschijnlijk vergeten toen de nieuwe emoji vormgeving werd doorgevoerd. Deze vormgeving kan overigens niet bij iedereen op steun rekenen.

Een andere nieuwe functie in WhatsApp is de mogelijkheid om het onderschrift dat bij een foto of video wordt gestuurd, snel te kopiëren. Bij het openen van een foto kun je rechtsboven op de drie puntjes tikken en vervolgens kiezen voor ‘onderschrift kopiëren’.

WhatsApp onderschrift kopiëren

Snel navigeren

Wanneer iemand zijn of haar live locatie met jou deelt, kun je hier snel naar toe navigeren. Hiervoor hoef je één keer op de profielfoto in het overzicht te tikken. Je ziet dan onder de icoontjes ‘route’ staan. Wanneer je hierop tikt wordt de locatie direct in Google Maps geopend en kun je direct navigeren naar die persoon.

Vreemd genoeg lijkt deze feature nog niet bij iedereen even goed te werken, zo blijkt uit onze testen. Wil je precies weten hoe het delen van je locatie werkt in WhatsApp, lees dan ons uitgebreide artikel over WhatsApp locatie delen.

WhatsApp 2.17.412 locatie route

Downloaden

WhatsApp 2.17.412 is momenteel als beta-versie. Deze ontvang je automatisch als je lid bent van het WhatsApp beta-programma. Mocht je direct met de nieuwe versie aan de slag willen, dan kun je hier de APK downloaden. De nieuwe features zullen binnenkort ook toegevoegd worden aan de definitieve versie van WhatsApp. Onlangs werd de functionaliteit in WhatsApp uitgebreid met het verwijderen van berichten in de chat-app.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel