WhatsApp Status en Instagram Stories tellen 300 miljoen dagelijkse gebruikers

De verhalen-functies in de apps WhatsApp en Instagram winnen aan populariteit. De diensten van Facebook; Instagram Stories en WhatsApp Status zouden 300 miljoen keer per dag gebruikt worden door gebruikers. Dat is fors meer dan concurrent Snapchat.

300 miljoen gebruikers

De teller van het aantal dagelijks actieve gebruikers van WhatsApp Status en Instagram Stories staat inmiddels op 300 miljoen. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg laat dit weten. WhatsApp Status werd in februari gepresenteerd en het aantal gebruikers stond in juli van dit jaar op 250 miljoen dagelijkse Status-updates. In juni van dit jaar werd bekend dat Instagram Stories 250 miljoen dagelijkse gebruikers telde. Nu is dat bij beide diensten dus gestegen naar 300 miljoen.

Facebook, dat eigendom is van de twee apps, had en heeft als doel om met de verhalen-functie een volwaardig alternatief te bieden voor Snapchat. Dat is duidelijk al goed gelukt, want het aantal Snapchat-gebruikers staat op 178 miljoen gebruikers, waardoor zowel Instagram Stories als WhatsApp Status twee keer zo groot is.

Instagram Stories wordt door meer dan de helft van de gebruikers dus dagelijks gebruikt. Het aantal gebruikers van Instagram staat op 500 miljoen, volgens de laatste cijfers. Instagram voegde onlangs de nieuwe feature ‘Superzoom‘ toe aan Stories.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Instagram
Instagram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel