Snapchat kondigt redesign aan voor app om meer gebruikers te trekken

Snapchat heeft tijdens de bekendmaking van de nieuwe kwartaalcijfers bekend gemaakt dat het de Android-app in een nieuw jasje zal steken. Het nieuwe redesign moet ervoor zorgen dat gebruikers de applicatie (meer) gaan gebruiken.

Snapchat komt met redesign

Snapchat zal de vormgeving en bediening van de app veranderen. Volgens de CEO van Snapchat wordt de applicatie door veel gebruikers niet -goed- begrepen. Dit is voor het bedrijf reden om de app vanaf de grond opnieuw te gaan bouwen. Met het nieuwe redesign moet het voor gebruikers makkelijker gemaakt worden om functies te vinden en moet deze logischer zijn in de bediening.

Snapchat 10

Dagelijks wordt Snapchat door 178 miljoen mensen gebruikt. Dit betekent dat in het afgelopen kwartaal ongeveer vier miljoen nieuwe gebruikers bij zijn gekomen, duidelijk minder dan bij bijvoorbeeld Instagram, die met Stories een geduchte concurrent in handen heeft. Gemiddeld wordt de Snapchat app 25 keer per dag geopend.

Het is onduidelijk wanneer de vernieuwde Android-app uitgebracht zal worden. Alvorens de definitieve uitrol zal Snapchat de nieuwe app eerst uitgebreid testen in verschillende markten, zo spreekt het bedrijf.

Snapchat
Snapchat
Ontwikkelaar: Snap Inc
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel