WhatsApp werkt aan voorbereiding voor Android 8.0 Oreo notificatiekanalen

WhatsApp krijgt binnenkort ondersteuning voor de notificatiekanalen uit Android 8.0 Oreo. Er zijn nieuwe aanwijzingen gevonden voor deze nieuwe feature. Onder andere de ‘WhatsApp Web is momenteel actief’ melding kan dan verborgen worden.

Notificatiekanalen voor WhatsApp

De ontwikkelaars van WhatsApp werken aan de ondersteuning voor notificatiekanalen. De aanwijzingen hiervoor zijn gevonden in het vertaalprogramma van WhatsApp. Middels notificatiekanalen in Android 8.0 Oreo kan er nauwkeuriger ingesteld worden welke soort notificaties je wilt ontvangen.

WhatsApp notificatiekanalen

In de aanwijzingen voor WhatsApp zijn verschillende kanalen ontdekt. Het gaat om kritieke app-meldingen, foutmeldingen, media afspelen, media verzenden, back-up van gespreksgeschiedenis, gedempte meldingen en andere meldingen. Het wordt vanaf Oreo dan ook mogelijk om bijvoorbeeld de WhatsApp Web melding te verbergen over “WhatsApp Web is momenteel actief”.

Het is onduidelijk wanneer WhatsApp de nieuwe functie voor ondersteuning van notificatiekanalen toe gaat voegen. Enkele dagen geleden werd WhatsApp 2.17.412 uitgebracht en zijn verschillende kleine handige features toegevoegd.

Lees ook: 37 onmisbare WhatsApp tips die je moet weten

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel