WhatsApp storing legt chatdienst plat (3 november 2017)

Er is momenteel, vrijdag 3 november 2017, een storing gaande bij chat-app WhatsApp. De dienst maakt het onmogelijk om berichten naar elkaar te versturen en te ontvangen. Gebruiker krijgen het klokje te zien in plaats van de vinkjes.

WhatsApp Storing – 3 november 2017

Sinds vrijdagochtend 3 november 2017 is er een storing bij WhatsApp. De storing begon iets na 09:00 uur en is nog altijd niet verholpen. Het is alweer even geleden dat WhatsApp te maken kreeg met een storing, het is onbekend wat de oorzaak van de storing is. Het maakt niet uit of je via 4G (het mobiele netwerk) of via WiFi bent verbonden, het ligt aan WhatsApp.

Voor gebruikers is het onmogelijk om berichten te versturen. Zij blijven bij een uitgaand bericht het klokje zien. Dit klokje hoort normaliter direct na het verzenden snel te veranderen in één of twee vinkjes. Dit betekent dat het bericht afgeleverd is op de server (één vinkje) of op het toestel van de ontvanger (twee vinkjes).

Door de storing werkt ook de connectie niet tussen WhatsApp en WhatsApp Web, WhatsApp Desktop. De storing lijkt niet alleen in Nederland plaats te vinden. Uit verschillende landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk, België en Frankrijk komen meldingen binnen over de WhatsApp storing, zo melden gebruikers aan DroidApp.

WhatsApp storing 3 november 2017

WhatsApp rolde onlangs meerdere updates uit waarbij nieuwe functies werden toegevoegd. Als eerst zijn er de, niet heel positief ontvangen, nieuwe vormgeving van de emoji. Een andere nieuwe functie is het verwijderen van berichten en ook het live delen van je locatie is mogelijk gemaakt.

Via dit bericht zullen we je op de hoogte houden van de vorderingen.

09:35 uur: De storing is nog altijd niet verholpen.

09:45 uur: Nog altijd is de storing niet opgelost. Het is onbekend wanneer de storing wordt opgelost. We houden je direct op de hoogte zodra er vorderingen zijn.

09:56 uur: Helaas ligt WhatsApp nog steeds plat. De storing duurt inmiddels al bijna een uur. WhatsApp heeft nog niet op de storing gereageerd.

10:03 uur: Op de redactie komen de eerste vinkjes weer in beeld, het lijkt erop dat de storing langzaam maar zeker op begint te lossen.

10:04 uur: Ook de ‘Laatst gezien’ lijkt zo nu en dan weer op te duiken met de tijd waarop de ander voor het laatst online is geweest. Dit werkt echter nog niet stabiel. Op de redactie kunnen we bevestigen dat WhatsApp Web/Desktop inmiddels verbinding kan maken met WhatsApp op de smartphone. Ook de eerste WhatsApp berichten komen inmiddels binnen bij ons.

10:10 uur: De storing lijkt voor een groot deel te zijn verholpen. Het kan zijn dat de dienst nog wat probleempjes kan geven. In dat geval raden we je aan het over vijf minuten nog eens te proberen.

Lees ook: 37 onmisbare WhatsApp tips die je moet weten

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel