Nieuwe Gmail app wordt uitgerold in Nederland en België

In Nederland en België is Google begonnen met het uitrollen van de update voor de Gmail app voor Android. De aankondiging voor het nieuwe design was enige tijd geleden, en nu kan de nieuwe app ook gebruikt worden.

Nieuwe Gmail app

In versie 9.1 van de Gmail app voor Android zien we dat de mail-applicatie een grote update heeft gekregen. Deze update werd eind januari door Google aangekondigd met het nieuwe Material Theme design waarbij meer wit wordt toegepast. Vanaf nu wordt de update via de Google Play Store uitgerold.

De rode kleur in het ontwerp is vervangen door een schonere interface met een witte kleur. Tevens zien we het nieuwe Google Sans lettertype dat de laatste tijd in meer apps is toegevoegd. Een donkere modus is helaas nog altijd niet beschikbaar, maar wie weet zien we dat binnenkort terug in de e-mail app van Google. Meerdere Google-apps kregen eerder al een donker thema.

Bij het opstarten van de nieuwe Gmail app krijg je eerst wat korte informatie en de vraag welke weergave je wilt kiezen. Je kunt kiezen uit standaard, heel ruim en compact. Je kunt vanaf nu direct een bijlage zoals een document of afbeelding uit een e-mail openen, net als in de nieuwste versie van de webversie. De veegacties die in een eerdere update werden toegevoegd, zijn natuurlijk ook in deze versie van de applicatie te vinden.

De update wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold. Het kan even duren voordat hij bij iedereen beschikbaar is.

Gmail
Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel