Gmail voor Android krijgt grootse update met nieuw Material Theme: meer wit

Google begint met het uitrollen van een update van Gmail voor Android. In 2014 begon Google met Material Design en de nieuwe generatie heet Material Theme. Verschillende Google-apps werden al van het nieuwe design voorzien, nu is Gmail aan de beurt.

Gmail in het wit

Gmail zal er op je smartphones anders uit gaan zien. Google heeft verschillende van haar apps al voorzien van het nieuwe witte Material Theme design, en dat wordt nu breder uitgerold. De Gmail app is aan de beurt. Vergeet de rode kleur en balk, die wordt wit met de nieuwe update. Het past bij het nieuwe Material Theme waarbij ook het lettertype is voorzien van de nieuwe stijl.

Gmail material theme

Eerder werd de webversie van Gmail al aangepast met het nieuwe design. De verschillende elementen van de website zien we ook terug in de nieuwe versie van de app. Denk aan de previews van bijlagen, zodat je een bijlage zoals een foto of document kunt bekijken zonder de mail zelf te openen. Voortaan kun je ook direct beginnen met het zoeken door je mailbox en een bericht opstellen. Opvallend is dat Google bij de Gmail app nog niet direct kiest voor de navigatiebalk onderin, maar de opties gewoon nog in het zijmenu stopt.

Gmail material theme

Overigens geeft Gmail je de mogelijkheid om previews van mediabestanden die meegestuurd worden te verwijderen. Dit heeft te maken met de weergavemodus. Je kunt kiezen uit een comfortabele of een compacte weergave. Bij de laatste worden previews verwijderd en worden ook de profielafbeeldingen weggelaten.

Gmail material theme

Google rolt het nieuwe design voor de Android-app van Gmail vanaf nu uit. Het kan enkele weken duren voordat de nieuwe interface bij iedereen beschikbaar is. Wat vind jij van het nieuwe design?

Gmail
Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel