Google stopt met Inbox by Gmail: gebruikers moeten (terug) naar Gmail

Eind 2014 kwam Google met een nieuwe mail-app; Inbox by Gmail. Deze dienst houdt nu op te bestaan, zo heeft Google bekend gemaakt. Begin volgend jaar wordt de stekker uit de experimentele app getrokken.

Inbox by Gmail stopt

Google heeft bekend gemaakt dat het na een ruime vier jaar zal stoppen met de maildienst Inbox by Gmail. De dienst werd als experiment uitgebracht en wist een grote groep fans te verzamelen, toch heeft Google besloten te stoppen met de aangepaste maildienst. In oktober 2014 lanceerde Google de dienst Inbox en werkte daarbij eerst met invites. Dit ging enkele maanden zo door. In mei 2015 werd Inbox by Gmail, zoals de dienst officieel heet, voor iedereen beschikbaar.

Inbox by Google evenementen

Eind maart 2019 zullen we afscheid moeten nemen van Inbox. Volgens Google hebben de gebruikers eraan meegeholpen om e-mail beter te maken. Populaire Inbox-functies zijn toegevoegd aan de Gmail app, en in de toekomst zal Google zich nog verder gaan richten op Gmail. Een functie uit Inbox is bijvoorbeeld het snoozen van e-mail. Voor Inbox was ook enkel een Gmail-adres nodig, geen apart e-mailadres. Dit betekent dat er na ruim vier jaar een eind komt aan Inbox en dat gebruikers weer terug zullen moeten naar Gmail (of een app van derden).

De app van Inbox is nog wel via de Google Play Store te downloaden. Deze kun je tot die tijd nog gebruiken.

Inbox by Gmail
Inbox by Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel