Inbox by Gmail stopt op 2 april 2019: dit moet je weten

Op 2 april zal Google de stekker uit haar slimme mail-app Inbox halen. In de afgelopen tijd heeft Google verschillende functies overgeheveld naar de Gmail app. Het is de zoveelste dienst die Google dit jaar uit de lucht haalt.

Inbox stopt op 2 april

Google kwam vorig jaar met het nieuws dat de e-mail app Inbox opgeheven zou worden. Deze dienst zou eind maart te komen vervallen. Gebruikers kunnen echter nog een paar dagen extra van de applicatie gebruik blijven maken. Het bedrijf heeft gemeld dat op 2 april de stekker uit de applicatie getrokken wordt.

Degenen die de app openen krijgen een melding te zien met dat de applicatie binnen 14 dagen stopt; ‘Deze app verdwijnt over 14 dagen’. Gebruikers kunnen er voor kiezen nog even de melding te negeren, of om direct de Gmail app te openen. In het verleden heeft Google laten weten dat verschillende functies uit Inbox ook toegevoegd zouden worden aan de Android-app van Gmail. Als je stopt met Inbox, kun je dus verder met Gmail en ben je je mailtjes niet kwijt.

Inbox stopt 14 dagen

Eerder verscheen er een grote update voor de Gmail-app waarbij een nieuw design werd doorgevoerd. Tevens hebben gebruikers de mogelijkheid om een voorvertoning van de bijlage te bekijken, zonder de mail zelf te openen. Ook is de gebundelde weergave in de app beschikbaar en komen de gepinde berichten en herinneringen uit Google Assistent naar de Android-applicatie.

Op 2 april zal Inbox dus niet langer meer werken. Gmail neemt het stokje met haar app over. Google+ zal ook op deze dag offline gehaald worden. Eerder deze maand stopte Google met Google Allo.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel