Google+ stopt 2 april: deze data zijn belangrijk om te weten

Op 2 april zal de stekker uit het sociale netwerk Google+ getrokken worden. Daarnaast zullen vanaf begin februari al beperkingen gelden en worden de mogelijkheden beperkt. We zetten de data op een rij.

Google+: data waarop het stopt

Google heeft via haar eigen support-pagina van Google+ meer uitleg gegeven over wanneer we definitief afscheid moeten nemen van Google+. Het sociale netwerk zou eigenlijk later in 2019 gestopt worden. Echter zorgde een groot datalek ervoor dat Google heeft besloten de dienst eerder op zwart te zetten.

Overigens gaat het platform niet geheel weg. Er komt een focus op bedrijven en de rest van de zakelijke markt en wordt het geïntegreerd in G Suite. Voor degenen die geen G Suite account hebben, gaat er dus veel veranderen.

Google+ stopt

Vanaf 4 februari is het niet meer mogelijk om nieuwe Google+-profielen aan te maken, net als pagina’s, events en community’s. Het zal vanaf die datum ook niet meer mogelijk zijn om onder een blogpost op Blogger met je Google+ account te reageren.

Begin maart zal Google een optie aanbieden waarmee je gegevens van je Google+ profiel en je berichten uit openbare community’s te downloaden. Deze kun je dan opslaan op je computer.

Vanaf 7 maart kun je je Google+ account in zijn geheel niet meer gebruiken om ergens op te reageren, anders dan via Blogger. Op 2 april worden Google+ accounts en pagina’s verwijderd. Dit kan enige tijd in beslag nemen. Google zal in de komende weken de inlogknoppen van Google+ vervangen door die van Google zelf.

Currents
Currents
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel