Google introduceert ‘Inbox by Gmail’

Google heeft vandaag zijn nieuwe maildienst Inbox aangekondigd. Met Inbox wil Google het lezen van e-mail veranderen. Maar wat biedt Inbox meer dan Gmail?

Inbox by Gmail

Met Inbox gemaakt door het team achter Gmail wil Google het e-mailen een functionele make-over geven. Waar voorheen je mailtjes binnenkwamen in een ‘Postvak In’ verschijnen ze nu op een soort tijdlijn aangevuld met allerlei nuttige informatie. In onderstaande video kun je een korte demonstratie van Inbox bekijken.

Bundels

Vorig jaar werden in Gmail categorieën geïntroduceerd, in Inbox gaat dat nog een stap verder. Zo kun je zelf kiezen welke mail gegroepeerd kan worden en onder welke categorie, bijvoorbeeld je facturen of je salarisstrookjes.

Highlights

In Inbox zijn de Highlights het belangrijkst, hierin staan alle belangrijke e-mailtjes met bijvoorbeeld foto’s, documenten of gebeurtenissen. Ook zal Inbox deze informatie aanvullen met informatie die beschikbaar is op het web. Zoals de vluchtinformatie over de vliegreis die je morgen gaat maken of de pakketstatus van het pakketje dat je morgen verwacht.

bigtopblog_fullres

Reminders

Je gebruikt misschien je mail al als reminder of to-do lijst, dan kan het zijn dat je wel eens wat vergeet. Vanaf nu kun je in Inbox ook reminders toevoegen en prioriteiten stellen aan dat wat echt belangrijk is.

inbox-nexus6-500

Invite only

Inbox is momenteel alleen beschikbaar door een invite aan te vragen, dit kan door een email te sturen naar inbox@google.com. Vanaf vandaag kunnen mensen die zich aangemeld hebben voor de dienst in rondes een uitnodiging verwachten. De applicatie is al wel beschikbaar in de Google Play Store, dus kun je niet wachten op je uitnodiging download Inbox dan alvast!

Inbox by Gmail
Inbox by Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel