De vergeten smartphone: Nokia E75

De Nokia E75 werd uitgebracht als vervanger van de Nokia E71 en viel op door het volledige toetsenbord, wat onder het toestel vandaan geschoven kan worden. We bespreken de in 2009 uitgebrachte Nokia E75 in deze editie van ‘De vergeten smartphone’.

Nokia E75

In 2009 verscheen de Nokia E75. Het toestel was voorzien van een 2,4 inch beeldscherm met een numeriek toetsenbord met opties eronder. De smartphone, wat zo kunnen we de Nokia E75 wel omschrijven, had een volledig QWERTY-toetsenbord wat uitgeschoven kon worden. Aan de zijkant van het E-serie toestel zat een fysieke camera-toets en openingen voor een geheugenkaart en voor de oplader.

Nokia E75

De Nokia E75 was voorzien van WiFi, Bluetooth, Micro-USB aansluiting en een VGA-camera aan de voorzijde. Aan de achterkant was de Nokia E75 uitgerust met een 3.2 megapixel camera met autofocus. De telefoon was verder uitgerust met een 369 MHz single-core processor, 85MB opslagruimte en een 1000 mAh accu.

Nokia leverde de E75 met Symbian S60, het bekende besturingssysteem. Daarbij was de smartphone voorzien van GPS en kon je navigeren met Nokia Maps. De eerste drie maanden kon je gratis spraakbesturing bij het navigeren gebruiken, daarna moest je ervoor betalen.

Nokia E75 kleuren

Problemen waren er ook. De bouwkwaliteit viel niet bij iedereen even goed en de accuduur was niet zo goed als bij zijn voorganger, de Nokia E71. Ook het prijskaartje viel niet bij iedereen in de smaak. Toch was de Nokia E75 een populair, geliefd toestel waar veel mensen hun berichtjes mee hebben verzonden. De Nokia E75 verscheen niet alleen in het zwart, maar werd ook leverbaar in een rode en gouden kleur.

In 2009 werd de Nokia E75 ook uitgebracht in ons land. De prijs van het toestel lag iets onder de 400 euro. De smartphone won eerder een EISA Award voor het beste zakelijke toestel.

Nokia E75 samengevat in 5 punten:

  • Uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord
  • Symbian S60
  • 3.2 megapixel camera
  • WiFi
  • Nokia Maps
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel