De vergeten smartphone: Nokia N70

Met de Nokia N-serie had de Finse fabrikant een reeks toestellen in het portfolio met uitgebreide mogelijkheden en een focus op multimedia. We bespreken in deze editie van ‘De vergeten smartphone’ de Nokia N70 uit 2005.

Nokia N70

De Nokia N70 was één van de eerste toestellen uit de N-serie. De N-serie stond bekend om de hoge prestaties en was gericht op het gebruik van multimedia. Het toestel werd in april 2005 officieel aangekondigd.

Nokia bracht de N70 uit als smartphone en voorzag daarmee het toestel van Symbian S60 als besturingssysteem. Het toestel had een vrij lompe behuizing en was bijna 18 millimeter dik. Aan de voorzijde was een 2,1 inch display te vinden met daaronder een navigatietoets, sneltoetsen en beltoetsen. Daaronder T9-toetsenbord met daarbij aan de zijkanten nog extra optie-toetsen.

Nokia N70

Aan de achterkant was de Nokia N70 voorzien van een 2 megapixel camera met LED-flitser. Deze zat verborgen achter een schuifje. Eén van de key-features was bijvoorbeeld de 20x digitale zoom. Dat was uniek voor die tijd. Daarbij was er een 0,3 megapixel VGA front-camera. Aan opslagruimte was er 20MB beschikbaar en dit kon je uitbreiden met RS-MMC geheugenkaart, wat staat voor Reduced Size Dual Voltage MultiMediaCard.

De Nokia N70 was verder voorzien van ondersteuning van 3G en UMTS. Hier was Nokia aan de vroege kant mee op een smartphone. De telefoon had een 220 MHz processor, Bluetooth, FM-radio en een 970 mAh accu. Opvallend was ook de aanwezigheid van twee internetbrowsers; de eigen Nokia internetbrowser en een aangepaste versie van Opera.

Nokia N70

Je kon de Nokia N70 ook gemakkelijk verbinden met de computer via PC Suite. Hierbij kon je een back-up maken van je data, maar ook gegevens synchroniseren. Denk aan je kalender, taken, notities en contacten. Uiteraard kon je ook bij je andere bestanden en kon je gebruik maken van de muziekspeler in PC Suite. Een andere optie was het typen van een sms-bericht en het maken van eigen ringtones via PC Suite.

De Nokia N70 werd geleverd met verschillende ‘office’ functies genaamd Quick. Microsoft Office-bestanden kon je bekijken via bijvoorbeeld Quickword, Quicksheet en Quickpoint. Het bewerken was via diezelfde toepassing niet mogelijk, daarvoor moest je uitbreiding kopen.

Toen de Nokia N70 op de markt kwam in september 2005, had de smartphone een prijs van ongeveer 500 euro. Heb jij nog herinneringen aan de Nokia N70?

Nokia N70 samengevat in 5 punten:

  • 3G smartphone
  • 2 megapixel camera met 20x digitale zoom
  • Geheugen uitbreidbaar met RS-MMC geheugenkaart
  • Volop sneltoetsen aanwezig
  • Symbian besturingssysteem
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel