OnePlus Explorer backpack review: een stijlvolle rugtas (+ invites)

OnePlus is natuurlijk bekend om haar smartphones. Maar wist je ook dat de Chinese fabrikant een rugzak te koop aanbiedt? Niet zomaar eentje, maar de OnePlus Explorer met een doordacht ontwerp. Lees er alles over in de OnePlus Explorer review!

OnePlus Explorer rugzak

Kleine kans dat als je ‘OnePlus’ hoort, je direct denkt aan een rugzak denkt. Toch heeft OnePlus een zogenoemde backpack in het portfolio zitten. In de afgelopen tijd hebben we deze stijlvolle accessoire mogen testen en onze bevindingen zetten we op een rij in deze, OnePlus Explorer backpack review. Want wat is er zo bijzonder aan deze rugtas?

OnePlus Explorer backpack review

Rugzakken zijn er in vele soorten en maten, met of zonder laptopvak, wel of geen ruimte voor je tablet of ruimte voor je drinkbeker. Deze OnePlus Explorer heeft dat in ieder geval alle drie. De rugtas is vooral bedoeld voor degenen die een stijlvolle rugtas willen met een degelijk, stevig ontwerp en natuurlijk een beetje fan zijn van OnePlus.

OnePlus Explorer backpack

Het ontwerp

OnePlus heeft de rugtas vervaardigd uit hoogwaardige materialen. De kleur ‘Slate Black’ is vervaardigd uit nylon (CORDURA), terwijl onze Morandi Green-kleur vervaardigd is uit polyester. Dit zorgt ervoor dat de tas erg stevig is. Aan de achterkant zit een speciale ‘luggage pass-through’ zodat je hem direct op het handvat van je trolley kunt zetten. Ideaal voor op vakantie dus.

OnePlus Explorer sluiting

Wat direct aan de backpack van OnePlus opvalt is de vierkante verschijning, samen met het lipje. Dit is de magnetische sluiting die de tas extra veilig maakt. Door er aan te trekken wordt deze ontgrendeld. Wel hebben we ondervonden dat deze sluiting zich minder snel laat sluiten als de tas wat voller zit. Dan ben je steeds aan het stuntelen om die sluiting op de juiste plek te krijgen. Dit komt ook deels doordat de hoes een recht stuk is, en dus niet flexibel is. Een extra beveiliging is de rits die, na het trekken aan het lipje, geopend moet worden. Hij laat zich echter niet altijd even prettig om de bocht gaan, maar voelt wel degelijk aan. Je kunt dit vak alleen in een soort L-vorm openen, en niet helemaal. Dit kan een aandachtspunt zijn.

OnePlus Explorer liter

Plaats voor je laptop

Het hoofdvak is overigens niet alleen afgesloten met deze sluiting, maar ook met een stevige rits. Wat ons opvalt is dat de ritsen van de OnePlus Explorer backpack erg degelijk aanvoelen. In het hoofdvak is een vak te vinden voor een 15 inch laptop, een 15,6 inch laptop past er ook gewoon nog in. Dit vak is ook weer afsluitbaar met klittenband, echter, niet in alle gevallen. Mijn 15,6 inch laptop, van doorsnee formaat is te lang voor het vak, en dus kan het klittenband niet dicht. In dit hoofdvak is ook nog een kleiner vak te vinden voor wat kleinere dingen.

OnePlus Explorer waterdicht

Op de buik is nog een horizontaal vak te vinden, welke je met een rits kunt openen. Hier kun je wat kleinere dingen in kwijt zoals een zakagenda of notitieblok. Aan de voorkant vinden we aan de onderzijde een ander vak. Dit is het enige waterdichte vak van de tas. Er is ruimte voor ventilatie en is afneembaar met een doek, zonder dat je je tas hoeft weg te gooien. In promotie afbeeldingen zien we dat dit vak goed gebruikt kan worden voor een natte paraplu bijvoorbeeld. Er is ook een speciale ventilatie opening voor dit vak, handig voor natte schoenen of paraplu, zodat het niet gaat stinken. Dit vak is niet al te groot, maar kan handig zijn voor bijvoorbeeld snacks of wat kleine dingetjes. Je kunt hem gemakkelijk schoonmaken omdat je goed overal bij kunt.

OnePlus Explorer review

Aan de achterkant is er nog een ‘geheim’ vakje, afsluitbaar met rits. Wanneer de OnePlus Explorer backpack op je rug zit, hoef je niet bang te zijn dat hier iemand bij je spullen komt. Het kan handig zijn om je paspoort in op te bergen of bijvoorbeeld je telefoon te stoppen. Wel kan een wat dikker toestel in je rug voelbaar zijn. Stop dus geen dikke portemonnee in dat vak, want dat gaat irriteren. Een fijn pluspunt van de OnePlus rugzak is dat er een opening is te vinden voor een waterfles. Handig voor op vakantie of een dagje weg. Je kunt dit vak ook gebruiken om bijvoorbeeld een lens voor je camera in te steken.

OnePlus Explorer phone

De schouderbanden zijn gewatteerd en zitten prettig tijdens het dragen van de rugtas. Ook de achterkant van de OnePlus Explorer Backpack is zacht en zit prettig. Deze is tevens ‘ademend’ zodat je niet met een bezwete rug door de stad hoeft te lopen.

Beoordeling

De OnePlus Explorer Backpack is een erg fijne rugzak, maar of het een aanrader is voor iedereen, is lastig. Persoonlijk mis ik een lusje of vakje voor een pen of nog kleinere dingen die je niet snel kwijt wilt raken. Daarbij is het aanbod van rugzakken enorm en zijn er veel verschillende soorten en maten. De rugzak van OnePlus is niet voor iedereen weggelegd. De tas heeft een flinke aanschafprijs; 109 euro en is alleen op invite beschikbaar en te koop bij OnePlus. Voor tientallen euro’s minder heb je ook een erg degelijke rugzak. Echte nadelen heeft de OnePlus Explorer niet. Er is over bijna elk detail nagedacht, wat resulteert in een degelijke rugtas.

Alle invites die we hadden voor de OnePlus Explorer backpack zijn verloot. Er zijn geen invites meer. 

OnePlus Explorer Backpack
 • 8.5/10
  Vormgeving - 8.5/10
 • 8/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.0/10
 • 8/10
  Mogelijkheden - 8.0/10
 • 7/10
  Prijs-kwaliteitverhouding - 7.0/10
7.9/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Goed over nagedacht
 • Voldoende vakjes
 • Goede beveiliging
 • Waterdicht vak

Minpunten

 • Forse prijs
 • Alleen op invite
 • Mis enkele kleine vakjes
 • Vak laptop kan niet dicht
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel