De 5 beste apps van januari 2019 (+ het belangrijkste nieuws)

De eerste maand van 2019 zit er alweer op. We blikken in dit artikel kort terug op het belangrijkste nieuws van deze maand. In dit artikel zetten we ook de 5 beste apps van januari op een rij.

Android in januari

Deze maand was er aardig wat nieuws te melden. Nokia gaf bijvoorbeeld aan wanneer de update naar Android Pie voor verschillende toestellen uitgebracht zal worden. Honor kondigde de nieuwe Honor View 20 aan, waar DroidApp bij aanwezig was. T-Mobile maakte bekend te stoppen met haar goedkopere Basis SIM-abonnementen en KPN kondigde het einde aan van XS4ALL en Telfort. Google bracht het nieuwe Material Theme naar de Gmail app.

We kregen ook een eerste indruk van Android Q, met een video waarin de nieuwe mogelijkheden worden uitgelicht. LG maakte bekend dat het de LG V40 ThinQ in februari naar Nederland brengt. Een interessant onderzoek verscheen over fabrikanten die een streng energiebeheer hebben, Nokia spant daar de kroon.

Google maakte bekend te stoppen met de Chromecast Audio en kwam met Google One voor opslagruimte naar Nederland. Het presenteerde ook de plannen voor Assistent dit jaar.

Vergeten en specials

Er zijn in januari weer een aantal specials verschenen, samen met een aantal nieuwe edities van ‘De vergeten telefoon’ en ‘De vergeten smartphone’. Deze zetten we hieronder voor je op een rij.

In de vergeten-rubriek hebben we de onderstaande toestellen besproken;

Reviews en previews

Op DroidApp hebben we ook een aantal reviews gepubliceerd deze maand. Welke dat waren, vind je hieronder.

Leestip: lees ons uitgebreide overzicht met de 35 beste apps van 2018.


De beste apps van januari

We hebben in januari meerdere apps besproken op DroidApp. We hebben voor dit artikel een hieronder een selectie gemaakt met de vijf beste Android-apps van januari 2019.

ActionDash

ActionDash

De ontwikkelaar van Action Launcher bracht in januari de app ActionDash uit. Deze applicatie brengt de Digital Wellebeing toepassing uit Android Pie naar ieder toestel. Je kunt hiermee bijhouden hoe je je smartphone gebruikt met welke apps, hoe lang je deze apps gebruikt, hoeveel keer per dag je je telefoon ontgrendelt en het aantal notificaties dat een app doorgeeft.

ActionDash: Schermtijd
ActionDash: Schermtijd
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Soon bucketlist app

Soon

Misschien heb je nog wel een bucketlist voor films die je wilt zien en waar je naar toe op vakantie wilt. Hoe handig is het als je alle bucketlists kunt verzamelen in één app? Dat kan met de Soon app. Met deze bucketlist-app kun je niet alleen reizen en films opslaan, maar ook muziek, boeken, musea, hotels, clubs en nog veel meer. Alles dus in één app.

Soon
Soon
Ontwikkelaar: Beginner AB
Prijs: Gratis

Snelweg Sprookjes app

Snelweg Sprookjes

Ideaal om de kinderen op de achterbank van de auto mee te vermaken is de app Snelweg Sprookjes. Deze van Volkswagen afkomstige app leest verhalen voor, die betrekking hebben op de omgeving. Ze werken op elke Nederlandse snelweg en de sprookjes worden aangevuld op basis van het tijdstip, het weer en de verkeersdrukte.

Snelweg Sprookjes
Snelweg Sprookjes
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Life's Game

Life’s Game

Moeite met het uitvoeren van je to-do lijst? Dan kan de app Life’s Game je helpen. Met deze applicatie wordt het bijhouden en afronden van taken een stuk leuker gemaakt. Je kunt namelijk punten verdienen met je taken. Voor jezelf kun je deze punten dan weer inleveren voor een beloning. De app geeft je ook mooie statistieken over hoe het gesteld staat met het uitvoeren van taken.

Life's Game: Make Everyday a Game
Life's Game: Make Everyday a Game
Ontwikkelaar: Tap Studios
Prijs: Gratis+

Kwit stoppen roken app

Kwit

Oh ja, goede voornemens. Die hadden velen weer zich voorgenomen. Hoe staat het daarmee gesteld? De app Kwit hebben we begin januari besproken. Deze applicatie helpt je met het stoppen met roken. Hiervoor kun je verschillende opties gebruiken zoals een dagboek, waarbij je kunt aangeven waarom je toch voor een sigaret hebt gekozen, maar ook waarom het je gelukt s om een peuk te weerstaan.

Kwit - Stop met roken
Kwit - Stop met roken
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
DroidApp App

De DroidApp App houd je op de hoogte van het meest belangrijke Android-nieuws. Je vindt er alles over smartphones, de actuele prijzen van toestellen, tips en natuurlijk de leukste apps. De app is geheel gratis te downloaden uit de Google Play Store.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel