De 6 beste apps van december 2018 (+ het belangrijkste nieuws)

Het jaar 2018 is afgesloten, toch blikken we zoals iedere maand terug op de afgelopen maand. In dit artikel bespreken we de beste apps van december, samen met het belangrijkste nieuws.

Android in december

We sloten december af met verschillend belangrijk nieuws. Denk aan opnieuw een datalek bij Facebook en een video waarin de Nokia 9 PureView is te aanschouwen. Natuurlijk hebben we ook vele interessante lijstjes gepubliceerd, waarvan je hieronder een overzicht kunt vinden;

Huawei presenteerde deze maand de Huawei P Smart (2019) waarvan we vandaag een preview hebben gepubliceerd. OnePlus presenteerde de OnePlus 6T McLaren Edition, Nokia de nieuwe Nokia 8.1, 3.1 Plus en 5.1 Plus. Voor de P20-serie werd de update naar Android 9 Pie vrijgegeven, net als voor de OnePlus 5(T), Nokia 8 en Galaxy S9-serie. In ons vooruitblik op 2019 kijken we per merk wat de verwachtingen zijn voor het nieuwe jaar.

WhatsApp presenteerde nieuwe emoji, samen met een nieuwe tijdweergave en Google bracht de eigen Google Home Alone commercial uit. De maand begon voor de Xiaomi Mi A1, Mi A2 en LG G7 minder rooskleurig, een update zorgde voor veel bootloop-problemen. Tevens waarschuwen we voor QuickPic, een galerij-app die niet voor niks uit de Play Store gehaald is door Google. Honor bracht de Honor 10 Lite uit in Nederland.

Lijsten en specials

Naast onze oudejaarslijstjes, hebben we ook nog verschillende andere overzichten gepubliceerd. Denk aan de beste apps voor Boedapest. We publiceerden ook onze erg positieve Honor 8X review, de OnePlus 6T review en ook de Motorola One review verscheen op DroidApp. Andere dingen die deze maand verschenen waren:

Natuurlijk hebben we ook onze wekelijkse rubriek weer gepubliceerd, ‘De vergeten telefoon’ en ‘De vergeten smartphone’. Deze maand waren dat onderstaande toestellen;


Beste apps

In december hebben we weer meerdere apps behandeld en besproken. In dit artikel lichten we een selectie uit van de beste apps van december 2018.

Google Maps tijd instellen

Google Maps

Google Maps heeft in december verschillende nieuwe functies gekregen. Het deel-menu werd onder handen genomen, en de interface kreeg meer ‘wit’. Een erg handige functie is dat je nu eindelijk ook aankomst- en vertrektijden kunt aangeven bij het plannen van een reis. Eerder deze maand werd voor Google Maps ook het Voor Jou-tabblad in Nederland beschikbaar gesteld.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Fuelio Trip Log 7.4

Fuelio

Een erg handige app, Fuelio. Met deze applicatie kun je kijken of je wellicht nog wat brandstof kunt besparen door zuiniger te rijden. Tevens kun je de kosten voor brandstof en onderhoud bijhouden. Met Fuelio 7.4, die in december verscheen, is een handige Trip Log-functie toegevoegd waarmee je op een rit nauwkeurig kunt bijhouden hoe zuinig je hebt gereden.

Fuelio: brandstof en kosten
Fuelio: brandstof en kosten
Ontwikkelaar: Sygic.
Prijs: Gratis

Poweramp v3

Poweramp V3

Gebruik je nog offline content op je smartphone? Je bent helemaal niet de enige die geen apps gebruikt zoals Spotify. Muziek of video’s op je smartphone kun je met de standaard mediaspeler afspelen, of er zijn alternatieve apps. Denk aan Poweramp. Met de update naar Poweramp V3 kun je genieten van veel nieuwe functies en een nieuw design, wat er mooier uitziet dan voorheen.

Poweramp Music Player (Trial)
Poweramp Music Player (Trial)
Ontwikkelaar: Max MP
Prijs: Gratis

Action Launcher 37

Action Launcher

Bij vrijwel iedere update voor Action Launcher voert de ontwikkelaar een hoop nieuwe functionaliteit door. Ook deze keer is dat weer het geval met de update naar Action Launcher 38. Deze update brengt verschillende verbeteringen waaronder een verbeterde Pie-vormgeving. Tevens zijn verschillende ontwerpen onder handen genomen en handige nieuwe features. Alles over de nieuwe functies lees je in ons Action Launcher 38 artikel.

Action Launcher
Action Launcher
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Pokémon Go Battles

Pokémon Go

Eindelijk is het in Pokémon Go mogelijk om tegen anderen te vechten. Met Pokémon Go Battles kun je de strijd opnemen tegen andere spelers. Gebruikers moesten lang wachten op deze nieuwe feature, maar eindelijk is hij dus nu beschikbaar. In het nieuwe jaar wordt naar verwachting integratie van Google Fit verwacht.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis+

Instagram Stories countdown

Instagram

Ook Instagram werd meerdere malen bijgewerkt. Hierbij kregen gebruikers toegang tot nieuwe stickers in Stories, waaronder de countdown. Tevens is het vanaf nu mogelijk om audioberichten via Direct te sturen. Een andere nieuwe functie is dat je voortaan je verhaal kunt delen met alleen je beste vrienden.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+

En natuurlijk mag de DroidApp App niet ontbreken op je smartphone. Deze kun je gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button. Overigens, wil je niks missen van DroidApp. Dan kun je je sinds deze week aanmelden voor de gratis nieuwsbrief van DroidApp. Deze ontvang je dagelijks aan het begin van de avond in je mailbox. Je kunt je direct aanmelden door naar beneden te scrollen, of via deze link.

Lees ook: DroidApp wenst je een gezond en voorspoedig 2019 (+ verrassing) 🥂🎆

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel