De 5 beste apps van oktober 2018 (+ het belangrijkste nieuws)

Oktober was een maand waarin een hoop nieuwe dingen werden gepresenteerd. Denk aan nieuwe toestellen zoals de Mate 20, de Pixel 3 en de Chromecast. In dit artikel blikken we terug op de tiende maand van 2018 en zetten we de beste Android-apps en het belangrijkste nieuws op een rij.

Android in oktober

Begin oktober had Google een persconferentie. Naar onze mening was het voor de Nederlandse markt toch wel teleurstellend. We zagen de Pixel 3, Google Home Hub, Pixel Slate en Chromecast 3e generatie. Wel is sinds deze maand de Google Home (Mini) te koop in Nederland. Google presenteerde ook nieuwe privacy-instellingen en beperkte machtigingen. Google+ zal voor een groot gedeelte ophouden te bestaan.

Huawei presenteerde in Londen haar nieuwe vlaggenschepen; de Huawei Mate 20-serie en de nieuwe Huawei Watch GT. Telecomprovider Tele2 lanceert een Kids-abonnement en bracht Samsung de Galaxy J6+ uit. HTC opent de aanval op Nokia met de release van de HTC U12 Life en sinds oktober ligt ook de Motorola One met scherpe prijs en mooi design in de schappen. Een andere aankondiging kwam van Samsung; van de Galaxy A9 met vier camera’s, en de interessante Galaxy A7 (2018) is vanaf nu verkrijgbaar, net als de Xperia XZ3 van Sony. Natuurlijk was er ook de OnePlus 6T aankondiging.

Spotify kwam ook met nieuws in oktober; meer opties voor Premium-gebruikers en een eigen Wear OS app. Voor verschillende telefoons werd de Pie update gestart; zoals de Nokia 7 Plus, OnePlus 6 en Xperia XZ2-serie. In China werd de Nokia 7.1 Plus aangekondigd, de opvolger van de nog altijd interessante Nokia 7 Plus. Wel kreeg de Europese markt de Nokia 7.1 te zien welke nu verkrijgbaar is. Voor de smartwatch-bezitter was er ook goed nieuws; Wear OS 2.1 werd uitgerold met een nieuw design.

Reviews

We hebben ook onze wekelijkse column gepubliceerd; ‘De vergeten smartphone/telefoon’. Tevens hebben we enkele reviews gepubliceerd op DroidApp. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet. Ook hebben we onze special met de beste apps voor Londen vernieuwd met nieuwe tips.

De vergeten smartphone en vergeten telefoon;


Beste apps

We hebben in oktober weer een reeks apps behandeld op DroidApp. Natuurlijk hebben we weer een overzicht gemaakt met de beste Android-apps van oktober 2018. Deze selectie toont ze in willekeurige volgorde.

Google Maps Spotify

Google Maps

Google Maps begon deze maand met het nieuws over een reeks nieuwe functies. Vanaf nu is het mogelijk een muziekdienst aan de app te koppelen. Je kunt bijvoorbeeld Spotify in Google Maps koppelen en zo je muziekspeler te bedienen, zonder dat je de navigatie-app hoeft te verlaten. Een andere verbetering is dat je realtime de locatie van je bus kunt opvragen. Een andere verbetering die er aan zit te komen is de weergave van sterbeoordelingen op de kaart en oplaadpunten voor je elektrische auto.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Bluetooth Volume Control

Bluetooth Volume Control

Met de app Bluetooth Volume Control kun je al je Bluetooth-apparaten beheren in één app. Je kunt het multimediasysteem van je auto voor muziek op een ander volume instellen dan een oproep en ook biedt de app verschillende handige opties. Ook andere Bluetooth-apparaten zoals een speaker, smartwatch of koptelefoon kun je prima met de app bedienen.

Bluetooth Volume Manager
Bluetooth Volume Manager
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

DevCheck app

DevCheck

Wil je meer weten over de hardware in je smartphone, dan kun je aan de slag met de DevCheck app. Deze applicatie geeft je allemaal informatie over de hardware in je toestel. Op welke snelheid draait de processor en welke rechten hebben de applicaties op je telefoon? Daarbij is de applicatie van DevCheck in staat om nog meer informatie te geven over alles in je smartphone.

DevCheck Device & System Info
DevCheck Device & System Info
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Sudoku app

Sudoku app

Er zijn in de Google Play Store genoeg Sudoku-apps te vinden, maar die van Dustland is wel een hele fijne. Het maken van Sudoku kan in alle rust doordat het design erg modern en overzichtelijk is weergegeven. Je kunt in de Sudoku app kiezen uit verschillende thema’s voor je sudoku-spelletje en ook zijn er verschillende niveaus waarin je de puzzels kunt maken. Om je verder te helpen kun je de potloodmarkering gebruiken voor het maken van aantekenen en zijn er nog een reeks functies beschikbaar.

Sudoku - The Clean One
Sudoku - The Clean One
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

WhatsApp 2.18.329 stickers

WhatsApp

De Android-app van WhatsApp werd deze maand meerdere keren voorzien van nieuwe functies. Als eerst is er de handige Swipe to Reply functie. Met deze handige feature kun je nog sneller berichten beantwoorden. Tevens is de chat-app begonnen met het integreren van WhatsApp stickers die je kunt gebruiken en nieuwe stickerpacks kunt downloaden. In een beta-versie werd ook de nuttige picture-in-picture modus toegevoegd.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Android-nieuws? Dan mag de DroidApp App niet op je smartphone ontbreken. Deze kun je gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel