De vergeten smartphone: HTC Touch P3450

Het is alweer even geleden dat de HTC Touch P3450 uitgebracht werd. Het was een van de kleinste smartphone ter wereld, voorzien van Windows Mobile en voor die tijd uitgebreide mogelijkheden. We gaan in ‘De vergeten smartphone’ terug naar het jaar 2007. Het was een verkoopsucces.

HTC Touch P3450

De HTC Touch P3450 verscheen medio 2007 op de markt en was ook in Nederland in de winkels te vinden. Het toestel was een smartphone welke voorzien was van Windows Mobile 6.0 Professional. Het gaf je toegang tot de verschillende mogelijkheden zoals de Mobile Office-problemen, Ook was er een browser, kon je aan de slag met het hippe e-mail via HTML en was er Live Messenger; MSN. (Die goede oude tijd ;-))

HTC Touch P3450

Aan boord van de HTC P3450 was een Texas Instruments OMAP 850 processor. Een single-core SoC met een rekenkracht van 200 MHz. Toch werd het toestel als snel ervaren, zo’n 11 jaar geleden. HTC voorzag de smartphone van 64MB aan RAM-geheugen en 128MB aan opslagruimte. Ook was er ruimte gelaten voor een geheugenkaart. Voor het maken van foto’s was de HTC Touch uitgerust met een 2 megapixel camera waarmee ook gefilmd kon worden, weliswaar in een resolutie van 176 x 144 pixels.

Naast een 1100 mAh accu was er ook nog WiFi en 2G ondersteuning. Het scherm had een grootte van 2,8 inch en was een resistief touchscreen. Dit was ook de reden waarom er in het toestel een stylus geschoven zat, die je er vanzelfsprekend ook uit kon halen. Onder het scherm zat een grote navigatietoets met twee toetsen aan beide zijkanten.

HTC Touch

Een van de features was TouchFlo. Hiermee kon je het toestel snel bedienen en snel een optie kiezen. Dit menu kon je openen door van beneden naar boven te vegen. Dit was handig, want hiervoor hoefde je dan niet perse de stylus erbij te pakken.

De HTC Touch P3450 was een succes te noemen. De smartphone ging meer dan een miljoen keer over de toonbank. In het najaar van 2007 verscheen de P3452 met meer RAM en opslagruimte. Ook dit toestel wist goed te scoren. Het toestel kende een prijs van rond de 400 euro aan het begin. Later was de telefoon erg scherp geprijsd. De telefoon verscheen in verschillende kleuren waaronder een aparte kleur groen.

HTC Touch samengevat in 5 punten:

  • 2,8 inch resistief touchscreen
  • Windows Mobile 6 Professional
  • TouchFlo
  • Klein toestel
  • Erg succesvol
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel