De vergeten telefoon: LG Prada (KE850) en Prada II

In 2007 kwam LG in samenwerking met modemerk Prada met een nieuwe telefoon; LG Prada. Het toestel stond garant voor een stijlvolle telefoon met een touchscreen. Daarbij was een grote groep consumenten enthousiast over het toestel.

LG Prada

De LG Prada, die het modelnummer KE850 droeg, was de eerste mobiele telefoon van modemerk Prada. Hiervoor werkte het bedrijf samen met LG die het toestel eind 2006 in het nieuws bracht, begin 2007 officieel presenteerde en ook in 2007 uitbracht. Het toestel werd gezien als een geduchte concurrent voor de Apple iPhone. Aan de voorkant van de telefoon was een 3,0 inch touchscreen te vinden met een resolutie van 400 x 240 pixels. Onder het scherm was een home-knop en waren de beltoetsen te vinden.

LG Prada KE850

Het vrij dikke toestel had een dikte van zo’n 12 millimeter, dat was voor die tijd echter vrij slank te noemen. Er was aan de achterkant een 2 megapixel camera te vinden met autofocus. Aan de voorzijde was geen camera te vinden. Voor de realisatie van de camera werkte LG samen met Schneider-Kreuznach. De zijkanten waren gevuld met toetsen voor bijvoorbeeld het volume, maar ook om de camera te bedienen. Tevens zagen we daar sloten voor de simkaart, headset en oplader. Aan de andere kant zagen we bijvoorbeeld toetsen voor het ontgrendelen en de MP3-speler.

LG Prada

De LG Prada had ondersteuning voor het 2G- en EDGE-netwerk en er was ook een browser aanwezig. Echter ontbrak het aan WiFi en 3G, wel was er Bluetooth en een FM-radio. Er was 8MB aan opslagruimte en dit kon je uitbreiden met een maximum van 2GB. De (verwisselbare) accu van de Prada had een capaciteit van 800 mAh. Ook vond je verschillende games terug op de telefoon van de Koreaanse fabrikant. Het toestel werd geleverd met het eigen Prada OS van LG.

LG Prada II

LG Prada II

LG bracht het toestel medio 2007 in Nederland uit met een prijskaartje van zo’n 500 euro. In Nederland was het toestel ook geliefd. In 2008 kwam LG met de Prada II, met ondersteuning voor WiFi, HSDPA en UMTS en ook een 5 megapixel camera. De Prada II viel het meest op door het volledige QWERTY-toetsenbord dat tevoorschijn geschoven kon worden.

LG Prada samengevat in 5 punten:

  • Samenwerking tussen LG en modemerk Prada
  • 3,0 inch display
  • Eigen Prada OS interface
  • 2 megapixel camera
  • Ondersteuning voor EDGE en 2G
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel