Google Home Hub gepresenteerd: visuele assistent voor in huis

Tijdens het Made by Google-event heeft Google vanavond veel producten laten zien. Eén van de nieuwe producten is de Google Home Hub. Krijgt deze nieuwe assistent een plek in je huiskamer?

Google Home Hub

De Google Home Hub is zojuist officieel aangekondigd nadat het al eerder was opgedoken in het geruchtencircuit. De Home Hub kan gezien worden als een visuele versie van de Google Home assistent.

Google Home Hub

Op het scherm van de Hub krijg je informatie te zien die voor jou interessant is. Denk hierbij aan je agenda-items of de reistijd naar je werk of afspraak. Met Voice Match kun je direct een commando uitspreken en om meer informatie vragen of bijvoorbeeld een reminder instellen. Het is ook mogelijk om net als bij Google Assistent de tv, lichten en dergelijke te bedienen. Uiteraard kun je ook vragen stellen en antwoorden krijgen via de Google Home Hub, zoals we gewend zijn van de Assistent.

Google Home Hub

Wanneer je goedemorgen zegt tegen de Home Hub, krijg je direct een overzicht van je dag. Denk aan het weer, de reisinformatie en agenda-items. Tevens kan het prima van pas komen in de keuken. Hoe kneed je deeg kun je direct als video voorgeschoteld krijgen, tevens kun je inspiratie krijgen voor recepten en meerdere timers zetten. De recepten moeten stap-voor-stap uitgelegd worden.

De Google Home Hub wordt in verschillende kleuren uitgebracht; wit, zwart, mint en en crème. Het apparaat past daarbij de helderheid van het scherm aan, aan de omgeving. Zodat het geen bak licht is terwijl het donker is. Ook kan het dienen als fotolijstje, waarbij natuurlijk gebruik gemaakt kan worden van de fotobibliotheek van Google Foto’s.

Home Hub Home View

Home View

Home Hub kan overweg met meerdere slimme apparaten. Je kunt met Home View zien wat bijvoorbeeld de muziekspeler speelt op zolder, en wat de temperatuur is in de huiskamer, allemaal via je Home Hub, maar ook via de Home Hub app. De functie werkt eveneens met Nest-apparaten, waaronder met de deurbel, zodat je precies kunt zien wie er voor de deur staat.

Google Home Hub app

Voorlopig komt de Home Hub alleen naar Amerika en Australië. Er hangt een prijskaartje aan van 149 dollar.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel