Dit is de nieuwe Pixel Slate: de nieuwe tablet van Google

Nog maar een paar dagen geleden verschenen de eerste berichten over de nieuwe Pixel Slate. Het is de nieuwe tablet uit de Pixel-reeks, voorzien van Chrome OS en met stylus. We zetten de details voor je op een rij.

Pixel Slate aangekondigd

Op het Made by Google-event heeft Google zojuist de nieuwste tablet gepresenteerd; de Pixel Slate. Het is drie jaar nadat Google de Pixel C tablet uitbracht, en daarna bleef het stil rondom de tabletmarkt. Waar de ‘C’ nog voorzien was van Android, is dat bij de Pixel Slate niet het geval. De tablet draait op Chrome OS.

Pixel Slate

Echter hoeven Android-liefhebbers niet helemaal teleurgesteld te zijn. Dankzij de aanwezigheid van bijvoorbeeld de Google Play Store kun je gewoon Android-apps downloaden op de Slate. Volgens Google heeft de tablet 6 miljoen pixels en levert daarbij een erg scherp beeld. De pixeldichtheid bedraagt 293 ppi.

Er zijn dual-front speakers voor de beste geluidskwaliteit. Er is een 8 megapixel camera, zowel aan de voor- als aan de achterkant, inclusief een portretmodus. Dankzij de wide-angle lens kun je uitstekend videobellen met een groep. In landen waar YouTube TV beschikbaar is, krijg je met de Pixel Slate 3 maanden gratis toegang tot deze videodienst.

Google Pixel Slate Split Screen

Chrome OS geeft je verschillende functies die we kennen uit Android. Er is diepe integratie van Google Assistent. Daarbij kun je gebruik maken van Split Screen, waarbij twee apps naast elkaar gebruikt kunnen worden. Er is ingebouwde virus-protectie en je vindt aan de zijkant de vingerafdrukscanner van het apparaat.

Pixel Slate toetsenbord

De tablet kan gebruikt worden met een keyboard-case. Dit toetsenbord heeft onder andere een toets voor Google Assistent. Deze hoef je alleen maar aan te sluiten en het werkt direct. Het toetsenbord is voorzien van een trackpad en kun direct ook als case gebruiken ter bescherming. Met de Pixel Pen kun je bijvoorbeeld snel aantekeningen maken, maar ook tekenen en meer uit je tablet halen.

Pixel Slate

Later dit jaar komt de Pixel Slate naar de USA, het Verenigd Koninkrijk en Canada. De prijs van de Pixel Slate begint bij 599 dollar. Voor het Keyboard betaal je 199 dollar. De prijs van de Pixelbook Pen komt uit op 99 dollar. Zover bekend komt hij dus niet naar Nederland.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel