Google geeft je account meer individuele privacy instellingen

Wanneer een Android of andere app je vraagt om Google account gegevens dan is het verplicht om te zien om welke gegevens het gaat. Vaak moet je dan expliciet toestemming geven, gebruikers willen meer individuele instellingen en Google gaat deze nu ook introduceren.

Meer controle over wat je deelt

Apps die gegevens vragen over je Google account, bijvoorbeeld voor het vullen van data in je kalender of het synchroniseren van gegevens naar je Google Drive-account kunnen nu nog verder beperkt worden. Consumenten krijgen meer controle over welke data zij precies delen met apps. In plaats van alle gevraagde rechten in een keer toe te staan moet je nu per onderdeel toestemming gaan geven. Hieronder is de oude weergave te zien.

Permissies oude stijl

De nieuwe weergave vraagt per onderdeel of je toestemming wilt verlenen, één voor één in een herkenbaar dialoogvenster. Ontwikkelaars wordt gevraagd om deze nieuwe flow in hun applicaties te gaan implementeren. Nieuwe apps moeten de wijziging in de komende maand al implementeren, bestaande apps krijgen tot in ieder geval begin 2019 de tijd om over te stappen op het nieuwe toestemmingsmodel.

Permissies nieuwe stijl

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel